תבשיל כבש לשבת של אמא אתי - כ-2 קילו בשר כבש (השוק), חתיכות יפות, תיבול מיוחד של אמא שלי עם ראש שום שלם שכתשתי אותו, הרבה טעמים, אפשר להשתמש אח"כ בציר לעוד מאכלים כמו אורז, רוטב לקציצות ועוד תבשילים כאלו ואחרים ובכללי - מדובר במנה עיקרית בשרית חגיגית לערב החג או לערב שבת המלכה - שווה לנסות להכין! אם מאתם מגדירים את עצמכם קרניבורים המנה הזאת מושלמת גם לארוחת הצהריים שלכם בכל יום בשבוע! יש באתר עוד מתכונים מיוחדים כמו אסאדו בתנור בבירה ודבש וגם לאוהבי פסטות אסאדו מפורק עם פסטה, לא חסר! תנסו וספרו לי איך יצא לכם, אמא שלי יותר מתשמח! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפני כולם! אם אתם בקטע של טלה אז יש לי באתר מתכון לשוק טלה בתנור עם סוכריות בצלים ממולאים באורז ותפוחי אדמה פשוט חלום!
מוסיפים את התבלינים והשמן לקערה מערבבים היטב מוסיפים את הכבש ומערבבים אותו היטב ברוטב, מכסים ומשרים לילה במקרר
יום למחרת - מוסיפים לסיר שמן זית מחממים וצורבים את חתיכות הכבש עד להשחמה ומניחים בצד
לאותו הסיר בלי לשטוף כמובן מוסיפים פרוסות בצלים עבות ואת חתיכות הבשר, מוסיפים תפוחי אדמה קטנים ומוסיפים כליטר וחצי-2 ליטר ציר בקר או מים (אם אתם מוסיפים מים תמליחו אותם לפי טעמכם). (גובה מים עד לכיסוי של הבשר).
סגרו מכסה הביאו לרתיחה לכ-2-3 דקות ואחכ הנמיכו לעוצמה נמוכה לבישול ארוך של כ-3-4 שעות או עד שהבשר מתרכך, בסיום מסירים מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות להשחמה אחרונה ומוציאים
את כל הנוזל שנשאר לכם (הציר) בסיר תוכלו לשמור ולהשתמש בו לאורז או תבשילים כאלו ואחרים ! (שמרו בצנצנת במקפיא)
זמני הבישול יכולים להשתנות, תסתכלו אם הבשר מספיק רך. לגבי מליחות - לטעמכם האישי.
אפשר לוותר על האבקת מרק? אנחנו לא משתמשים
אפשר.רק חשוב לומר שלא קורה כלום משימוש בזה, זה סתם מיתוס. ובטוח שלא מכף אחת או שתיים :) קראי על זה בגוגל...
אתה פשוט ענק עוקב מפלורידה ונהנה מהמתכונים המיוחדים ואופן ההגשה🥂👏תודה
תודה ענקית אוהב ים
הצלת אותי כל המתכונים בגוגל זה עם פירות יבשים או בליווי מתוק ואנחנו לא אוכלים דברים כאלה בבית אמא שלי קנתה לחג כבש והייתי צריך למצוא מתכון טוב מזל שפירסמת את המתכון תודה רבה❣️❣️❣️
כיף גדול, כן, יש נטייה לעשות הרבה מתכונים סטייל טנזייה. תהנו וחג שמח
טעים במיוחד! למעשה, הרשת מוצפת במתכוני בשר כבש רק בטעמים המתוקים בליווי הפירות היבשים ולכן מתכון זה מיוחד טעים יותר מהם שכן בו אין תוספות מתוקות כמו סוכר חום/סילאן/פירות יבשים והטעמים בו של הכבש מדוייקים להפליא! המון תודה
איזה כיף לשמוע! תודה! סיפרתי לאמא שלי שאהבת!