תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס ברוטב מרוקאי בסיר אוורסט של מגנוס החתיך שהידיות סיליקון שלו נשלפות (אם תרצו לקבל עליו הנחה פנו אליי באינסטגרם בהודעה פרטית) ואח"כ אני מכניס את כל התבשיל לתנור לקירמול סופי שמוציא אותו הכי טעים בעולם הכל מתקרמל מלמעלה ואז אני מערבב הכל. פשוט תבשיל שחלום לאכול אותו עם חלה או אורז לבן, יש חריפות כיפית בפה והטעמים דומים לטעמים של הדג המרוקאי או הקציצות דגים מרוקאיות שכולנו אוהבים לאכול בשבת! אוכל מרוקאי בכללי הוא אוכל סופר טעים ומלא בטעמים עזים! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם ולא לשכוח להכין את המטבוחה שלי לשבת הא?...
מלאו את סיר האוורסט של מגנוס במים פלפל שחור גרוס עלי דפנה ומעט מלח, הביאו לרתיחה, הוסיפו 2 קילו בשר ראש קפוא סגרו בשלו כשעה וחצי שעתיים עד שהבשר דיי רך. בסיום הוציאו אותו לקערה שיתקרר ושמרו את מי הבישול בקערה נפרדת בצד.
נקו את הבשר משומן אחרי שהתקרר, חתכו לקוביות בגודל בינוני, סדרו בקערה.
לסיר של מגנוס תוסיפו שמן זית וצרבו את קוביות בשר הראש, תוסיפו שיני שום מראש שום שלם, תוסיפו פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות, ערבבו הכל בעוצמה בינונית-גבוהה.
תוסיפו את יתר הירקות, פלפלים ירוקים, פלפל צ'ילי אדום ופלפל שושקה ותבלו: 3 כפות פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה בשמן, חצי כפית כורכום, כפית כמון מעט פלפל שחור גרוס וכף מלח שטוחה או לפי טעם (אפשר להוסיף מעט אבקת מרק). ערבבו הכל היטב.
קחו 2-3 כוסות מציר הבשר שבישלנו בו מקודם את בשר הראש (המים) ושפכו לסיר, לא לשים המון נוזלים כדי שלא יצא לכם מרק. ערבבו והוסיפו גרגירי חומוס מסוננים מנוזלים מ-2 פחיות שימורים, הוסיפו צרור כוסברה וערבבו, טעמו ותקנו טעם אם צריך. כסו ובשלו כשעה או עד לריכוך.
לקראת סיום הבישול כדי לקבל עוד טעם עוצמתי - נסיר בזהירות את ידיות הסיליקון מהסיר, ונכניס (ללא מכסה) לתנור על 220 מעלות טורבו למספר דקות להשחמה וקירמול נוסף של הבשר והתבשיל - אל תוותרו על השלב הזה הוא פשוט יקרמל לכם את הכל מלמעלה ויחבר את הטעם נפלא!
אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה!
שלמות לראש השנה לשבת ולכל חג!