אוהבים בשר? אוהבים שווארמה? רוצים להכין שווארמה פרגיות ביתית טעימה עם פטנט מיוחד בתנור כדי שתצא לכם גבוהה? הסוד נחשף במתכון הבא! צפו בסרטון הוידאו ותגלו איך מרכיבים שווארמה פרגיות ביתית גבוהה יפה וסופר טעימה! אם אתם אוהבים בשר ורוצים עוד רעיונות לארוחות צהריים טעימות לחצו כאן, יש לי באתר גם מתכון לשווארמה פילה עוף דיאטטית בתנור למי שרוצה לשמור על הגזרה. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק ותלחצו על הפעמון כדי לקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. אם אתם אוהבים אוכל מהסגנון הזה יש לי באתר גם מתכון לפלאפל ירוק אוורירי טעים במיוחד! צפו במתכון הוידאו של השווארמה עכשיו:
לפתוח פח שימורים של אננס בקוטר 16, להוציא את התכולה שלו, אח"כ לפתוח את הפתח השני שלו מלמטה, להוריד את העטיפה לשטוף לנגב ולייבש היטב את הגוף. לשמור בצד
תיבול: לקערה גדולה מוסיפים את שמן הזית והתבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים את הפרגיות, דואגים שהרוטב יכסה את כל הפרגיות כמו שצריך!
לוקחים את פח השימורים ומניחים באמצע תבנית אפייה / תבנית פיירקס גדולה, עוטפים אותו מבפנים בנייר אפייה, חותכים 3-4 בצלים סגולים לחצי טובלים אותם ברוטב הפרגיות ומניחים למטה, מעליהם מתחילים לבנות את השווארמה - את החלק "המחוספס" של כל חתיכה שמים על הבצלים לאורך ואח"כ שמים את שאר החתיכות לרוחב, יוצרים מעין צורת "שתי וערב" , מעין איקס כדי שאח"כ בחיתוך השווארמה תיחתך לכם יפה. שימו בכל פעם שאתם שמים בשורה 2-3 חתיכות פרגית תלחצו אח"כ על הפרגית כדי שכל ה"מגדל" יהיה מהודק.
שימו אח"כ עוד 4 חצאי בצלים טבולים ברוטב הפרגית מעל כל המגדל ותכניסו לתנור בחום טורבו על 200 מעלות לכ-שעה וחצי או שעה ו-40 דקות - זה תלוי בסוג התנור שלכם. רצוי להכניס לתנור לשלב אחד מעל האחרון על הרשת - כדי שהחלק העליון לא ישרף מהר.
אח"כ תוציאו בזהירות, תורידו את נייר האפייה ותחתכו לכם בעדינות, תכינו לכם פיתה טובה או שתצלחתו יפה בצלחת ושיהיה בתיאבון.
ניתן לוותר על הצ'ילי למי שלא רוצה בכלל חריפות
אם יש לכם פח שימורים בקוטר 10 תחלקו את כל הכמויות בחצי
ניתן לשמור אח"כ את השווארמה במקרר ולחמם
אם התנור שלכם לא אפה לכם את השווארמה כמו שצריך אפשר להחזיר לתנור או לטגן קצת על המחבת
אחלה מתכון עכשיו הולכת להכין - תודה על מתכונים של שלמות
באהבה, תהני!
עשיתי הוספתי גם כף של עמבה עסיסית ממש שדרג אבל כולם התלהבו מהרעיון
אסי יא מקצוען... בטח כף עמבה זה טעים :) תהנו!