מתכון לכ-28 קציצות עוף ופרגית + משוויה על המנגל שיסגרו לכם את הפינה ויתאימו לכם בול אם אתם בקטע של חיטוב ובא לכם מקור לחלבון שיגוון לכם בין הארוחות. בכללי זה אחלה רעיון לארוחת צהריים למי שמתלבט וחושב על מה להכין. יש לי באתר גם מתכון לקציצות עוף אפויות בתנור שיתחסלו לכם ברגע. עוד מתכוני חיטוב תוכלו למצוא בלחיצה כאן ולהגיע למאגר עם ים רעיונות! והכי כיף שלכל מתכון יש סרטון הדרכה צמוד. כמובן שיש לי באתר עוד מגוון מתכוני קציצות סופר שווים שתוכלו להכין בקלי קלות. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
טוחנים בצל לבן ומסננים מנוזלים, חותכים צרור פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים 500 גרם חזה עוף טחון ו-500 גרם פרגיות טחונות ומוסיפים את התיבול שכתבתי: מעט כמון, פפריקה מרוקאית מתוקה, אבקת שום, מעט ראס אל חנות, בהרט, פלפל לבן ואבקת מרק (לא חובה) וגם מעט מלח - תיזהרו שלא יצא מלוח מדיי! מערבבים את כל העיסה היטב מכסים ומקררים קצת אם רוצים.
בידיים רטובות לוקחים כל פעם כף ומייצרים קציצות, משאירים בצד.
חותכים בצל סגול לרבעים למאשוויה ומכסים בנייר כסף, גם את ראש השום מכסים בנייר כסף וצולים אותם על המנגל ביחד עם שאר הירקות החציל הפלפל האדום העגבניות וכו' עד שהם צרובים יפה, בסיום מעבירים לקערה וסוגרים אותה בנייר כסף כדי שהאדים לא יברחו - ככה יהיה לכם קל אח"כ לקלף את הירקות.
מקלפים את הירקות מהקליפה וקוצצים דק דק, מעבירים לקערה מוסיפים שמן זית ומלח לפי טעם.
צולים את הקציצות שהכנו מקודם על המנגל ומגישים בצלחת עם המאשוויה וטחינה, מובטח לכם ביס חלומי במיוחד! בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה למטה
אפשר להשתמש רק בחזה עוף טחון או רק בפרגית טחונה. וכן זה יכול לעבוד גם עם בשר בקר, אפשר לשחק עם התיבול קצת אם רוצים.