קציצות עוף אפויות בתנור עם בטטה בצל מטוגן פטרוזיליה ועוד הרבה דברים טובים! אחלה מקור לחלבון ואחלה ארוחה לכאלה ששומרים על אורח חיים בריא, הקציצות לא מטוגנות וסופר טעימות! אפשר לאכול אותן לצד סלט טוב או לצד אורז או תוספת שאוהבים. יש לי באתר למקרה שתרצו מתכון לאורז בסמטי אחד אחד שיצא לכם מושלם! וכמובן שיש עוד מתכוני חלבון מעולים למי שרוצה לקבל רעיונות איך לצרוך חלבון בצורה קצת יותר מקורית מלאכול יוגורט פרו :) עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים! יש באתר גם מתכון לקציצות טונה נפלאות שגם תוכלו להכין!
מגרדים בצל ובטטה, חותכים 2 גבעולי סלרי עם העלים ומטגנים עד שהכל מתרכך (תמליחו מעט). בסיום מורידים מהאש שהתערובת תתקרר.
חותכים צרור פטרוזיליה ללא הגבעולים ומעבירים לקערה גדולה.
לאותה קערה מוסיפים 1 קילו חזה עוף טחון, כף שמן זית, פלפל שחור גרוס, כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה, 1 כפית בהרט, 1 כף אבקת מרק כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה, מוסיפים את התערובת של הבטטה הבצל והסלרי שטיגנו, 1 כוס פירורי לחם ו-3 ביצים ולשים את כל התערובת היטב.
מכסים את התערובת ונותנים לה לשבת במקרר כשעה. לאחר מכן פותחים ולוקחים כל פעם כף ובעזרת ידיים רטובות מייצרים קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה מרוסס במעט שמן זית.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-12-15 דקות מיד בסיום הזמן הזה מוציאי והופכים את הקציצות ומכניסם שוב פעם לתנור לאותו הזמן עד שהן שחומות ויפות.
מוציאים לתבנית ומגישים עם טחינה טובה. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה.
1: ניתן לוותר על הבטטה ולהחליף לתפוח אדמה
2: אבקת מרק אפשר לוותר עליה ולהוסיף עוד קצת מלח
3: אם לא אוהבים סלרי אפשר לוותר.
4: אפשר להוסיף חריפות עם קצת צ'ילי חריף גרוס
ברוב המתכונים שלך אתה פשוט מעלה את הערכים של יחידה בודדת או של כל הכמות ופה לא עשית את זה. אבל תודה בכל מקרה ויום טוב
פעם הבאה..
שחר שלום וגמר חתימה טובה, יכול לרשום בבקשה מה הערכים של כל הכמות (קלוריות וחלבון) ? בלי שמן זית בבקשה
תחשב..