קציצות דגים מטונה בשימורים לתשעת הימים שאתם חייבים להכין בהקדם האפשרי! תעשו מה שעשיתי, תכינו לכם ג'בטה טובה עם ממרח לימון כבוש טחינה ירוקה ופטרוזיליה שימו מהקציצות עם קצת זיתי קלמטה ותנו ביס משוגע אתם לא מבינים איזה טעים זה! יש באתר עוד מתכוני קציצות דגים מעולים שתוכלו להכין בקלי קלות ובכללי עוד מתכונים לקציצות שאסור לכם לפספס! בכללי קציצות טונה זה דבר שהרבה אנשים אוהבים. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים!
מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ממש כמו בסרטון המצורף, סוחטים את הבצל ואת התפוח אדמה הסחוט היטב ומוסיפים, לשים היטב ותיזהרו לשים הרבה מלח הטונה מקופסת השימורים דיי מלוחה. מערבבים היטב לוקחים כל פעם כף ומכינים קציצות מועכים טיפה שיהיו במעין צורת אליפסה, מסדרים על צלחת.
לסיר רחב מוסיפים את שמן הזית בנדיבות - חצי כוס - ברגע שחם מטגנים את הקציצות מכל צד ומוציאים, מוסיפים 7 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות ומטגנים אותו למצב שהם מתחילים להיראות כמו צ'יפס מטוגן. ברגע שזה קורה מוסיפים את הפלפל צ'ילי חתוכים גס ושלמים.
מוסיפים את התיבול לרוטב ונזהרים לא לשרוף אותו, את הפפריקה המתוקה והחריפה הקימל והכמון מערבבים מוסיפים צ'ילי גרוס מלח לימון סחוט שיני שום כתושות נותנים עירבוב בעוצמה בינונית מוסיפים את המים (הוספתי 2 כוסות אבל מי שרוצה רוטב יותר דליל שיוסיף עוד מים לפי העין) הרסק אבקת המרק וכל שאר המצרכים שכתבתי מלמעלה לרוטב (לא לשכוח את הזיתים - ואם מדובר בזיתים ירוקים מהקופסה רצוי לפני ההוספה לרוטב להרתיח אותם שתצא מהם המרירות), הוספתי מעט סוכר לאיזון הטעמים, אבקת מרק פרווה (לא חובה אבל מוסיף לטעמי), קוצצים לקראת הסוף חצי צרור פטרוזיליה ומוסיפים.
מוסיפים את הקציצות לסיר סוגרים מכסים ונותנים לזה להתבשל בעוצמה בינונית 30 דק' או שעה עד שמוכן ומגישים. הכנתי לי ביס בתוך ג'בטה עם ממרח לימון כבוש, טחינה ירוקה ופטרוזיליה, ביס חלומי.. ואפשר לאכול על אורז או קוסקוס שיהיה בתיאבון!
מליחות וחריפות לפי טעמכם האישי. את הטונה בשימורים אפשר להחליף לדג אחר טחון שאוהבים - חצי קילו דג טחון.