קציצות בשר עם בטטות ובצלים מקורמלים - מתכון לארוחת צהריים בשרית טעימה / ארוחה לשבת - קציצות אווריריות בסגנון של פעם עם לחם לבן סחוט במים, טיגון משני הצדדים וטעמים נפלאים! הבטטה רכה ונימוחה, הבצל מתקרמל וטעים, הדבש ועשבי התיבול כל הטעמים מתאחדים בסיר אחד והכל יוצא מושלם! בלי ללכלך שום דבר נוסף מלבד אותו הסיר, שווה לנסות להכין בבית! אם אתם אוהבים קציצות ובא לכם לנסות עוד דברים יש באתר עוד מתכוני קציצות נפלאים שיעשו אתכם מאושרים. עקבו אחריי באינסטגרם או הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי זה מאוד יסייע לי וגם לכם :) צפו במתכון הוידאו:
לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד שמקבלים תערובת אחידה, מכסים ומעבירים לכ-30-60 דקות למקרר.
בנתיים שהקציצות במקרר חותכים עבור הרוטב את הבצלים לרצועות ואת הבטטה לקוביות ומסדרים בצד. (כמובן שניתן לחתוך את הכוסברה והפטרוזיליה גם כן בנתיים
מוציאים מהמקרר את תערובת הקציצות ולוקחים עם כף - מרטיבים ידיים ומייצרים קציצות, מסדרים בצלחת
מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל צד - אח"כ מוציאים לאותה הצלחת ומניחים בצד
לרוטב: לא שוטפים את הסיר! מוסיפים ומחממים 2-3 כפות שמן זית ומוסיפים את רצועות הבצל וקוביות הבטטה ומערבבים, סוגרים מכסה ונותנים לזה קצת להתבשל ולהיטגן במשך מספר דקות
פותחים מכסה ומוסיפים את כוסות המים / הציר שיש ברשותכם, מוסיפים את הקורנפלור המעורבב עם המים (להסמכת הרוטב), מלח פלפל לפי טעם ואת הדבש (אפשר להחליף בסילאן או מייפל או אגבה) - בודקים שהתיבול מספק אתכם ואם לא מוסיפים עוד מלח / פלפל, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים.
מנמיכים את עוצמת האש ל-4 באינדוקציה או עוצמה בינונית נמוכה בגז רגיל ומוסיפים את הקציצות בזהירות לתוך הרוטב, נותנים לזה להתבשל כשעה-שעה וחצי אפילו ואח"כ אם רוצים (אני עשיתי את זה אבל לא חייב) מכניסים לתנור על 180 מעלות ל-20-25 דקות, בתיאבון
ניתן להחליף את הדבש בסילאן / אגבה / מייפל / סוכר
ניתן להשתמש בבצל לבן
אם אין ציר כלשהו ניתן להשתמש במים אבל לבדוק שהתיבול מספק אתכם
את פרוסות הלחם ניתן להחליף בפירורי לחם (חצי-שלושתרבע כוס)
אפשר לערבב חבילה של בשר בקר טחון עם חבילה של עוף טחון? ולקציצות אפשר בצל לבן? פשוט הכנתי כמות בצל חתוך לכל הבישולים... תודה! אשמח לתשובה.
אפשר :)
הכנתי יצא מעולה וכולם החמיאו, תודה על המתכון
בכיף גדול תהנו!
האם לכסות את הסיר במהלך השעה שעה וחצי
כן
שלום, האם הכוונה לשקית שלמה של אבקת אפיה?
היי סליחה ותודה על תשומת הלב. כפית אחת.
מתכון מעולה וטעים, תודה. החלפתי את הלחם במצה לפסח. השתמשתי בסילאן. כף אחת של קורנפלור (כתוב -1- אבל לא מצויין אם כף או כפית) יצא סמיך אבל הוספתי מים. בסה״כ מעניין, יפה ומשביע.
תודה לך. אם יוצא סמיך תמיד אפשר להוסיף מעט מים כמו שכתבת. תוקן עניין הכמויות בקורנפלור.חג שמח, שחר.