קציצות בשר בקר לימוניות ברוטב קובה חמוסטה שלא תרצו להפסיק לאכול! עם קישואים מנגולד והרבה לימון תקבלו ביס מנחם מפוצץ בטעם, אני ממליץ להכין אורז לבן בסמטי אחד אחד ולשים עליו את הקציצות לימוניות האלו עם כל הרוטב, אתם פשוט לא מבינים כמה שזה טעים. אם אתם בקטע של קציצות אדומות אז יש באתר גם מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ואפונה שלא תרצו להפסיק לאכול שמושלמות לילדים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
טגנו בצל לבן ו-2 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים לקוביות עם מעט מלח ופלפל עד להשחמה ולקירמול הבצל, תעבירו לקערה וחכו שיתקררו. אל תנקו את הסיר!
תוסיפו לקערה עם הבצל והסלרי המטוגנים את הבשר הטחון, המלח הבהרט פירורי הלחם הביצה ואבקת האפייה וערבבו היטב, תכסו ותקררו כ-30-60 דק' במקרר.
אח"כ תוציאו מהמקרר וצרו קציצות בשר בעזרת כף (לא גדולות מדיי!), תוסיפו עוד קצת שמן זית לסיר שטיגנו בו את הבצל והסלרי חממו והשחימו את הקציצות מכל צד (לא חובה אבל יותר טעים לדעתי) ותוציאו לצלחת.
לא מנקים את הסיר! מוסיפים 2 בצלים חתוכים לקוביות מקרמלים ובסיום הקירמול מוסיפים 4 שיני שום כתושות, מוסיפים 1.5 ליטר ציר בקר או מים מערבבים מוסיפים את החוואיג' מלח פלפל סלרי חתוך מנגולד חתוך, מיץ מ-2 לימונים (או יותר אם בא לכם) אבקת מרק מערבבים הכל וטועמים לוודא שטעים לכם ולא חסר כלום, נותנים לרוטב להתבשל מעט.
מוסיפים את קציצות הבשר בחזרה לסיר לבישול של כשעה-שעה ורבע. באמצע הבישול אפשר להוסיף את הקישואים החתוכים (ולא מההתחלה שלא יהיו "מושיים" מדיי) להמשך הבישול עם כל השאר. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה ושמרו את הפוסט.
אם אין ציר בקר אפשר להשתמש בציר ירקות ואם אין ציר בכלל תוסיפו מים ועוד אבקת מרק.
מתכון אליפות, טעם של פעם. סופר גמיש והמונגש להכנה. תודה!
תודה רבה.