אוהבים קציצות? אוהבים מטבוחה? חיפשתם מתכון כשר לפסח ולא מצאתם? שימו לב: קציצות ברוטב מטבוחה מרוקאית חריפה - כשרות לפסח - שווה לנסות להכין בבית! טעמים עמוקים, בלי הרבה סיבוכים ובלי הרבה באלגנים תוכלו להכין אחלה קציצות שבעולם עם טעמים מעולים! כמובן שיש גם באתר מתכוני קציצות נוספים שמתאימים לכל ימות השנה! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים שעולים לפני כולם או שתירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:
חותכים 2 בצלים לבנים לקוביות, מטגנים עד להזהבה וקירמול, מוציאים לקערה גדולה ומצננים.
בזמן שהבצל מתקרר מתחילים בהכנת רוטב המטבוחה: לסיר גדול מוסיפים שמן ואת הפלפל הירוק והשום הקצוצים ומטגנים כדקה-שתיים בעוצמה בינונית ולא שורפים אותם. אח"כ מוסיפים את העגבניות המרוסקות מערבבים ומבשלים כ-10-15 דקות בעוצמה בינונית.
בזמן הזה עובדים על תערובת הקציצות: מוסיפים לקערה הגדולה עם הבצל את הבשר הטחון פירורי הלחם הביצים הפטרוזיליה המלח והפלפל ומערבבים היטב, לשים טוב ומכסים בניילון נצמד מכניסים לחצי שעה למקרר.
בזמן שהקציצות במקרר ממשיכים לעבוד על רוטב המטבוחה: מתבלים בפפריקה מרוקאית אדומה וחריפה, שמן זית, מלח, סוכר, בודקים טעמים מדיי פעם ומאזנים לפי הטעם האישי, מבשלים את הרוטב בישול טוב כשעה על עוצמת אש בינונית נמוכה (4-5 באינדוקציה) כדי לקבל קצת מרקם ריבתי של מטבוחה.
בזמן שהרוטב מתבשל לו ומקבל מרקם ריבתי אחרי שעברה חצי שעה מהזמן מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, לוקחים כף מהתערובת ומגלגלים כדורים, מניחים על מגש.
ברגע שסיימתם ממתינים שהרוטב יהיה מוכן וברגע שהוא בטעם הנכון ואחרי שעברה סה"כ כשעה מתחילים להטביע את הקציצות ברוטב, משקים את הקציצות מלמעלה ברוטב וסוגרים את המכסה לבישול של כ-45 דקות עד שעה על עוצמת חום בינונית. תטעמו תבדקו שהכל טעים לכם ושיהיה בתיאבון
ניתן להמיר את בשר הבקר הטחון בבשר עוף טחון
חריפות - לפי טעמכם האישי
בימים רגילים ולא בפסח תחליפו את פירורי קמח המצה בפירורי לחם.