קערות לחם למרק שיתאים לכם לכל מרק והן פשוט יוצאות נפלא! המרקם שלהן יוצא כמו הלחם אחיד פרוס של פעם, מכינים אותן בקלי קלות ואפשר למזוג אליהן לדוגמה מרק בצל מופלא או כל מרק אחר שתחשקו בו. מהכמות במתכון הזה יצאו לכם 3 קערות מרק בגודל בינוני מכובד!
מוסיפים כוס ורבע מים חמימים לקערה ומוסיפים כף שמרים גדושה, מערבבים עד שהשמרים נמסים במים ומכסים את זה לכ-10-15 דקות.
בזמן שהשמרים נחים מוסיפים למיקסר 2 כוסות קמח (כל כוס בנפח 240 מ"ל) לבן + כוס קמח טיפו 1 או פשוט 3 כוסות קמח. אפשר להוסיף כף פשתן טחון לעוד ארומה בלחם, מוסיפים מלח ושמן זית, מוסיפים את תערובת המים והשמרים ולשים מספר דקות עד שהבצק נאסף יפה ויורד מדפנות המיקסר.
ממשיכים ללוש טיפה את הבצק בידיים על השיש מכדררים לכדור ומעבירים לתבנית עמוקה ומשומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מורידים אוויר לבצק שטפח ומחלקים ל-3 עיגולים שווים, מתפיחים אותם שוב עוד כשעה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בתרסיס שמן.
אחרי ש-3 הכדורים תפחו יפה מברישים אותם במים, מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (כדי שיהיה ללחם קראסט חיצוני) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-30-35 דק' או עד שהם משחימים יפה מבחוץ, בסיום מוציאים מכסים ונותנים ללחם להצטנן.
חותכים את החלק העליון של הלחם, מוציאים את החלק הפנימי בזהירות - לא זורקים אותו! מעבירים אותו לתבנית עם נייר אפייה משמנים במעט שמן זית ומכניסים גם כן לתנור על 200 מעלות (עם תבנית המים בתחתית) לכ-20 דק' או עד שהוא מזהיב יפה ומתייבש! מחכים שיתקרר.
מעבירים את החלק הפנימי של הלחם שאפינו למעבד מזון וטוחנים לפירורי לחם, מוסיפים קצת שומשום אם רוצים ומעבירים לצנצנת והנה לכם פירורי לחם למה שתרצו :)
אפשר להכין גם קרוטונים מהבפנים של הלחם :) לא חייב פירורי לחם