קולורבי ממולא בשר סיסקה ואורז עגול שלא תרצו להפסיק לאכול! הקולורבי סופג את כל החמיצות מהרוטב המשובח, הביס פשוט מדהים, והמנה הזאת הולכת לככב לכם על שולחן השבת! תכינו אותה, תנו לאורחים או למשפחה להתענג עליה, וספרו לי איך יצא לכם! אם אתם בקטע של עוד מתכוני אוכל מנחם לחצו כאן וצפו בעוד מתכונים שווים. יש באתר עוד מתכוני חורף טעימים שיתאימו לאווירה ועוד מתכוני ממולאים כמו בצל ממולא בשר אורז וצנוברים או פלפלים ממולאים צבעוניים ועוד. יש באתר כמובן מתכון לקובה חמוסטה עם בשר סיסקה שתוכלו להכין ולהתענג עליו!
לסיר רחב מוסיפים שלושתרבעי כוס שמן זית מחממים ומטגנים כשעתיים את קוביות הבשר צלעות מספר 2 (800 גרם או קצת פחות), אחרי שעה מוסיפים 1 בצל לבן חתוך לרצועות ו-3 שיני שום, מוסיפים מלח פלפל ובהרט ומטגנים עד שהוא נראה שרוף (זה בסדר בשר סיסקה צריך להיראות ככה), מעבירים אותו למעבד מזון עם מעט משמן הטיגון וטוחנים בפולסים, מעבירים לקערה. תשמרו את שמן הטיגון בצד!
(בזמן שהבשר מיטגן) מקלפים 7 קולורבי בגודל בינוני גבוהים (חייב שיהיה להם גובה כדי שנוכל למלא אותם), חותכים את החלק התחתון כדי שישבו ישר בסיר, חותכים את החלק העליון, ובעזרת כף פריזיאן מוציאים התכולה של כל הקולורבים בזהירות (לא להגזים תשמרו קצת מבשר הקולורבי שיהיה כיף לאכול אותו בביס עם כל המילוי - הוא יהיה רך!), נשמור את התכולה מ-2-3 קולורבי בלבד בצד. את תכולתו של אחד מהקולורבים נקצוץ לקוביות קטנות ונוסיף לקערה.
לקערה עם הקולורבי הקצוץ נוסיף את בשר הסיסקה הטחון, נוסיף עלה מנגולד ועלה סלרי קצוצים, 1 כוס אורז עגול, מעט פלפל שחור טחון וחצי כפית כורכום, נוסיף מיץ מחצי לימון, מערבבים הכל טוב וטועמים אם חסר קצת מליחות תוסיפו. ממלאים כל אחד מהקולורבים שלנו במילוי עד למעלה. (אם נשארה לכם תערובת תקפיאו ותכינו בממולאי מנגולד אח”כ).
בונים את הסיר: מוסיפים עלה סלרי ועלה סלר קצוצים גס לתחתית, תכולה של 2 קולורבי שהוצאנו מקודם חתוכים גס, סוחטים לימון, מוסיפים קצת כורכום, רבע כוס משמן טיגון הבשר, כף מלח כפית פלפל שחור גרוס, כוס מים, מניחים הקולורבים בצורה מסודרת בסיר, מוסיפים עוד מים עד לגובה הקולורבי אם צריך ממליחים עוד קצת, מוסיפים קישוא אחד קלוף וחתוך גס.
סוגרים מכסה מבשלים מביאים לרתיחה ל-3 דק’ אח”כ מנמיכים לעוצמה נמוכה ומבשלים כשעה שעה ורבע או עד שנועצים סכין באחד מהקולורבים ורואים שהם רכים או שרואים את האורז כבר מוכן ומנופח מלמעלה.