קובנה תימנית אסלית פרווה בצורת שושנים או פרחים תקראו לזה איך שבא לכם, מתכון של סבתא שלי שושנה ז"ל עם מחמאה - הטעם? נפלא! הקראסט בחוץ? מהמם! ואם בא לכם על קובנה מתוקה יותר אז יש לי מתכון יותר פשוט גם כן של סבתא שלי שושנה ז"ל בו הקובנה היא מאפה אחיד וממש שחום מבפנים (בגלל שזה ישב לילה על הפלטה) וזה נמצא בלחיצה כאן במתכון באתר שלי. כמובן שיש באתר גם מתכון לג'חנון תימני אסלי אורגינל ומתכון לסחוג ירוק תימני משובח במיוחד שחובה לנסות להכין! כנסו למתכונים מהמטבח התימני באתר שלי ותגלו עולם שלם! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
מוסיפים למיקסר את 1 קילו קמח ו-2.5 כפות שמרים ומערבבים. אח"כ מוסיפים 650 גרם מים, 4 כפות סוכר, מתחילים ללוש ואחרי כמה דקות מוסיפים כף מלח ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
בסיום הלישה (לישה כל כ-8-10 דקות סה"כ) מעבירים לקערה משומנת בשמן שומשום, משמנים את הבצק עוטפים אותו בשמן, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או שעתיים עד להכפלת הנפח!
אחרי שתפח מורידים לבצק אוויר, מקפלים אותו שוב לעיגול ומכסים לעוד התפחה של כ-45 דק' או שעה.
לוקחים את כל הבצק ופותחים אותו על משטח גדול שמרוח במחמאה מומסת (להמיס בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) לצורה של מלבן (לא דק מדיי) ומורחים עליו מהמחמאה המומסת, מתחילים לגלגל לרולדה, לפעמים אחרי כמה גלגלולים חשוב לשמן את הרולדה מלמעלה גם קצת כדי שהחלק ה"אחורי" של הבצק יקבל גם כן מחמאה מומסת.
משמנים במחמאה סיר ג'חנון בקוטר 24-26 כולל את המכסה עצמו כמו שעשיתי בסרטון (וחשוב לשמן טוב שלא תידבק הקובנה!).
חותכים את הרולדה ל-9 חתיכות לצורת שושנים של כ-7-8 סנטימטר, את החתיכה הגדולה ביותר שיצאה לכם מניחים באמצע, את 8 החתיכות הנוספות מסדרים מסביב.
מכסים במכסה של סיר הג'חנון ומתפיחים שעה וחצי או שעתיים עד להכפלת הנפח או שאם בא לכם להכין ביום שלמחרת תתפיחו לילה במקרר ועוד כחצי שעה בחוץ אם יש צורך - זה גם יעבוד!
מכניסים את הסיר עם הקובנה סגור במכסה לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות חום עליון תחתון - לא טורבו! - ל-30 דקות ואח"כ מנמיכים את החום ל-180 מעלות לאפייה של עוד שעה-שעה וכמה דקות. אח"כ מורידים את המכסה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות בתנור שיקבל השחמה יפה ועוד קראסט מלמעלה!
- מי שרוצה יכול להוסיף יותר סוכר ולקבל קובנה קצת מתקתקה (אצלנו היו נוהגים לאכול אותה יותר מתוקה אפילו)
- אפשר לאפות את זה על הפלטה למשך לילה שלם וכדאי לשים פרוסות לחם בתחתית כדי שלא תישרף התחתית יותר מדיי
- אפשר לאפות את הקובנה גם בתנור על 200 מעלות למשך שעה ואח"כ מנמיכים מעלות ל-100 מעלות ואופים כל הלילה עד הבוקר.
- ניתן לשקול את כל כדור הבצק הסופי ולחלק אותו ל-9 ולפתוח כדור כדור, לרדד, למרוח במחמאה ולגלגל לשושנה - הצורה תצא לכם אפילו יותר יפה.
תודה על התשובה הזריזה!
ראיתי שפרסמת עוד מתכון לקובנה בשיטה שונה לגמרי מה ההבדלים בניהם? איך ניתן לאפות את הקובנה על פלטה פשוט להניח את הסיר ללילה? תודה!
נכון. זו קובנה בגרסה X וזו קובנה בגרסה Y. אפשר לאפות אותה אחרי שנותנים לה קראסט על הגז... לגבי הקובנה שושנים במקום לאפות בתנור פשוט שמים על הגז, כששמים על הפלטה אגב רצוי לשים את הקובנה על פרוסות לחם שלא תישרף מדיי מלמטה..