קובה תימני הראשון מסוגו במדינה - המצאה שלי ממש בדומה לקובה המרוקאי שהמצאתי וגם בדומה לקובה קוסקוס שהמצאתי הכל על אותו העיקרון, יש מרק, מעטפת, ומילוי, פשוט כל פעם אפשר ללכת על טעמים אחרים. פה נתתי כוח למרק על ידי זה שהוספתי לו 2 מח עצם, טעמים חזקים ובועטים של המרק התימני הידוע עם הגזר הכוסברה הבצל והשום וכמובן שגם במילוי הלכתי על הטעמים הדומים עם החוואיג' והכורכום וכו', ביס? מפוצץ טעם - חלומי! יש באתר שלי עוד מתכוני קובה מעולים כמו קובה חמוסטה ועוד קובה ידועים כמו הקובה סלק וכו' וכו', תהנו!
חותכים את הירקות גס מקלפים את תפוחי האדמה מטגנים קת את המח עצם בשמן זית מוסיפים את הירקות המים והתבלינים מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ממליחים טועמים ומתקנים טעם לפי רצונכם, מביאים את המרק לרתיחה מנמיכים לעוצמה בינונית נמוכה ומבשלים כשעה או עד שמספיק מוכן וטעים.
מוסיפים למחבת גדולה בצל וגזר חתוכים לקוביות מוסיפים פלפל שחור גרוס נותנים טיגון עד שהם דיי מתררכים ומשחימים יפה, מוסיפים את הבשר הטחון (חובה שיהיה בו שומן!) והתיבול: אבקת מרק כורכום חוויאג' מלח פלפל ולקראת הסוף את השום הכתוש והכוסברה מערבבים נותנים טיגון עד שהנוזלים נעלמים לגמרי ומעבירים לקערה,מכסים מקררים כשעה, אח"כ מוציאים מעררבים טוב את כל השומנים בתחתית הקערה לוקחים כף כל פעם ומייצרים קציצות בשר, מכסים ומקפיאים מספר שעות או לילה.
מכינים את הסולת - לקערה מוסיפים את כל המצרכים שכתובים למעלה למעטפת הסולת מכסים טוב בניילון נצמד צמוד לסולת עצמה שלא תתייבש ונותנים מנוחה של 15-20 דק'. אח"כ מוציאים את כדורי הבשר הקפואים מהמקפיא, לוקחים כל פעם חתיכת סולת קטנה משטחים אותה היטב ועוטפים את כדור הבשר הקפוא עיטוף דקיק מוציאים שאריות סולת ומניחים את כל הכדורים בצד (כסו אותם שלא יתייבשו).
מכניסים את כדורי הסולת עם הבשר למרק רותח - כל פעם 3-4 כדורים (תנו להם מעיכה קלה בשביל צורת קובה שטוחה) תערבבו טיפה ובשלו את הכל בעוצמה בינונית כ-45-60 דקות או עד שמוציאים קובה אחד ורואים שמספיק מוכן, מגישים עם קצת סחוג ירוק וחילבה ונהנים מביס מפוצץ בטעם!
אפשר לשחק עם הטעמים, מח עצם לא חובה אם אין, מלח פלפל לפי טעם, אפשר לוותר על אבקת המרק אך לא כדאי - אל דאגה - זה בסדר גמור וזה סתם מיתוס שהתפתח עם הזמן שאבקת מרק היא לא בריאה, היא אחלה בחלה, תקראו על זה בגוגל קצת.