מה יותר מנחם מלאכול סיר קובות תגידו לי? שום דבר! אולי יודעים מה.. יש עוד כמה דברים.. אבל קובה חמוסטה חמוץ ובשר סיסקה זה דבר שאפשר לאכול ממנו בלי סוף, או לפחות כשיצא לכם כמו שיצא לי אתם תראו שלא תרצו להפסיק לקחת קובות מהסיר! טעם חמוץ משובח, סלרי, עלי סלק מנגולד, טעמים חזקים וטובים עם בשר סיסקה שמתבשל כמו קונפי בבישול ארוך עם מעט בהרט שיתן את הארומה הנפלאה שלו - תסמכו עליי שיצא לכם גן עדן! כמובן שיש לי באתר גם מתכון לקובה סלק האדום המפורסם וגם כמובן מתכון לקובה דלעת כתום ואם אתם רוצים להיות מקוריים ולהכין את הרעיון שהמצאתי אז תכינו קובה קוסקוס שזה בעצם הכלאה של קוסקוס עם קובה :) לעוד מתכונים לשבת לחצו כאן וצפו בקטגוריה. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
מכינים את בשר הסיסקה: בסיר רחב מחממים 1 כוס שמן זית ומוסיפים 1.2 בשר צלעות מספר 2 חתוך לקוביות לצריבה ראשונית, אח"כ מנמיכים את העוצמה מערבבים ונותנים לבשר להתבשל כמו קונפי (טיגון איטי בשמן), אחרי כשעה מוסיפים את השום הבצל המלח הבהרט והפלפל השחור הגרוס ומערבבים. ממשיכים לטגן בעוצמה נמוכה עוד כ-שעה וחצי או שעתיים עד שהבשר מתרכך ונראה שרוף והוציא צבע כהה (זה מעולה זה אמור להיות ככה).
את הבשר שנראה "שרוף" (לא לדאוג - הוא לא - וגם אם מעט קשה זה בסדר!) מעבירים למעבד מזון וקוצצים למרקם גס, מעבירים לקערה (טועמים ואם צריך ממליחים) מכסים ומכניסים למקרר שהתערובת תתקרר, אחרי שהכל התקרר מוציאים, מייצרים כדורי בשר ומכניסים למקרר.
למרק: לסיר גדול מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל החתוך, שיני השום, מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, גבעולי ועלי הסלק (מנגולד), את החוויאג', הפלפל השחור הגרוס המלח אבקת המרק אם רוצים, 3-4 לימונים סחוטים ומים חמים/ציר ירקות עד לשלושתרבע גובה הסיר. טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם (אפשר להוסיף מעט סוכר לאיזון החמיצות והטעמים וגם ציר בקר!). סוגרים במכסה מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוצמה בינונית - נמוכה לבישול של כ-40 דקות.
בנתיים שהמרק מתבשל מכינים את מעטפת הקובות: לקערה מוסיפים את הסולת, הגרישה, המלח והמים מערבבים מכסים ונותנים לזה לנוח 20 דקות. אח"כ עם ידיים רטובות מעט קורצים עיגולים ומשטחים עם כף היד את מרכז העיגול והדפנות מייצרים עיגול דק ומכניסים לתוכו את עיגול בשר הסיסקה, כך עושים עם כל שאר עיגולי הבשר האחרים, סוגרים היטב את כדור הסולת עם הבשר ובסוף לוחצים עם היד לצורת דיסקית.
ברגע שהמרק מוכן מוסיפים את כל הקובות לבפנים + את הקישואים החתוכים ומבשלים כ-30 דקות בעוצמה בינונית ולא גבוהה מדיי עד שהקובה מוכן, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה.
מי שרוצה יכול לוותר על אבקת המרק, ואפשר להוסיף כפית סוכר לאיזון החמיצות, אני הוספתי ויצא נפלא, אפשר גם לוותר ולשים ממתיק לסוכרתיים, שלב קירור הבשר מאוד חשוב, אל דאגה הוא לא שרוף ככה הוא אמור להיראות! להכניס את הקובות אך ורק למרק חם מבעבע בנגלות! אם תכניסו למרק פושר הן יתפרקו!
לאיזה גודל לחתוך את קוביות הבשר?!
סנטימטר וחצי כזה בערך.
האם הקובה הזה מתאים גם למרק אדום?
בהחלט כן.
היי שחר, נראה מתכון מטורף.. יש לי אסאדו זה יתאים?
כן, אפשר. תודה
עם איזה בשר אתה ממליץ להשתמש, מה לבקש מהקצב?
צלעות מספר 2
ואווו, נראה מדהים ממש. אף פעם לא יצא לי להכין קובה, עשית לי ממש חשק - למרות המורכבות של המתכון
איזה כיף, יאללה להכין :)