קובה דלעת מתכון מנצח עם 2 שיטות עיטוף שונות למעטפת דקיקה והמון בשר בתוך הקובה! השיטה החדשה עם הביצים הטרופות והשיטה עם הקפאת כדורי הבשר והסולת המוכרת. עקבו אחר ההוראות וסרטון ההכנה ותצא לכם מנה משגעת שתקצור המון מחמאות, לא תרצו להפסיק לאכול מהקובה הזה תאמינו לי! יש לי באתר גם מתכון לקובה סלק מעולה וגם מתכון לקובה קוסקוס מיוחד במינו עם מעטפת דקיקה וטעמים עזים הקוסקוס המוכר והאהוב! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים! יש באתר שלי עוד מגוון שלם ורחב של מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין לכם ולמשפחה. תהנו!
טגנו 1 בצל לבן חתוך לקוביות עד להזהבה עם מעט מלח, תוסיפו את הסלרי והדלעת ומטגנים עוד 3-4 דקות. תוסיפו את הבשר והשומן, בהרט מלח פלפל ושום כתוש וערבבו טוב על אש גבוהה עד שכל נוזלי הבשר יוצאים! אח"כ מעבירים לקערה מכסים ומעבירים למקרר למספר שעות.
לאחר מספר שעות תוציאו את הקערה ערבבו הכל טוב, קחו כף וצרו כדורים, תניחו על תבנית תכסו ותעבירו למקפיא!
למרק בסיר ברזל גדול של מגנוס (6 ליטר) טגנו בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה, תוסיפו את הפפריקה הכמון אבקת מרק כורכום פלפל הרסק עגבניות המרוכז סוכר 4 שיני שום כתושות מלח וערבבו דקה שתיים, תוסיפו 2 כוסות מים, את הסלרי הדלעת והדלורית (נקו את הדלורית מהגרעינים והסיבים), תוסיפו מים חמים עד לשלושתרבע גובה הסיר מכסים במכסה ובשלו כשעה שעה ורבע!
למעטפת: לקערה תוסיפו 500 גרם סולת, חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח, כפית שמן ו-270 מ"ל מים, ערבבו ותלושו היטב, כסו ל-15 דקות.
תוציאו את כדורי הבשר מהמקפיא, קחו חתיכה מתערובת, שטחו אותה ועיטפו את כדור הבשר בצורה דקה כמו שעשיתי בסרטון.
עיטוף 2: אותה תערובת סולת כמו מקודם (בלי השמן המים - משאירים את הסולת יבשה כמובן) ו-2 ביצים טרופות בקערה נפרדת, מצפים כדור בשר בביצים הטרופות, מצפים בסולת היבשה, מעבירים שוב לביצים הטרופות ושוב לקערת הסולת היבשה וזהו! אח"כ מחזירים את הכדורים למקפיא!
ברגע שהמרק מוכן ורותח תוסיפו כל פעם 4-5 קובות, חכו דקה שיחזור לרתיחה ותוסיפו עוד קובות, בשלו את הקובות כ-45-50 דקות ותגישו, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק!
מלח פלפל לפי טעם, להשתמש באבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט או לוותר! אם אין בהרט אפשר לוותר אבל אני כן ממליץ בחום להשתמש,שימו לב שחובה להביא בשר טחון עם שומן ביחס של 20% שומן! ז"א אם יש לכם 1 קילו בשר טחון אזי שצריך 200 גרם שומן טחון מתוך הקילו! (800 גרם בשר טחון 200 גרם שומן).
היי, האם צריך לסנן את הבשר לאחר הטיגון במסננת כדי להגיר את הנוזלים או ישר מהמחבת לקערה ולמקרר?
לא, צריך את השומנים שיש בבשר כדי שאח"כ יקשרו את הקציצה. לעשות בול כמו בסרטון :]
נראה מדהים שחר. אתה בשלן בחסד !
תודה אמיר היקר!
וואו!!! כל כך הרבה שלבים כמה זמן לעבוד כולה על סיר מרק עם קובה (הכנתי כמות גדולה), אבל!!!!! היה שווה!!!!!!!!!! אמאלה ואבאלה איזה טעיםםםם שווה שווה תודה על הטיפים המדהימים בחיים לא יצא לי קובה כזה יפה!!! דוגמן!!! וטעים אש!!! תודה ושבת שלום
אני ממש שמח לשמוע שיצא לך טוב :) זה הכי חשוב, בכללי כל קובה הוא תמיד הרבה עבודה, זה לא פשוט :)
למה בשבת קודש??? למה???חבל אנחנו יהודים!!!!!!!!!
מה למה בשבת?
תודה רבה על המתכון החינמי נראה סוף ובהחלט אנסה ברגע שהשפעת הזאת תעוף ממניייי בנתיים מזילה פה ריר שחר אתה אלוף!
תרגישי טוב נשמה תודה רבה.
שלום! ראיתי שלא קילפת בכלל את הדלורית, אלא שמת אותה להתבשל עם קליפה. זה נכון או שאני טועה?
שלום. קילפתי אותה :)
שלב 2 - אחרי שעושים כדורים ומעבירים להקפאה. כמה זמן הם צריכים להיות בהקפאה?
עד שמתייצבים וקופאים לגמרי שיהיה קל ללפף עליהם את הסולת. שעתיים שלוש כזה או לילה אפילו.
איזה בשר השתמשת, מה לבקש מהקצב? נראה מעולה- כמו כל מתכון שלך
תודה, בשר טחון ו-20% ממנו שומן. ז"א מתוך 500 גרם בשר 100 גרם שומן.