קובה במיה עירקית מושלמת עם 2 שיטות עיטוף לקבלת מעטפת דקיקה במיוחד קובה מלא בבשר בלי יותר מדיי סולת מבחוץ, הכל כתוב לכם מלמטה והכל מצולם בצורה מדויקת בסרטון. עקבו אחריי ותעשו ויצא לכם מושלם! שימו לב שמלח פלפל לפי טעם אישי, ציר בקר אפשר להכין מראש לשמור במקפיא ולהפשיר כשרוצים או לחילופין יש לקנות מוכן בסופרים. יש באתר גם מתכון נפלא לקובה דלעת צרחות וכמובן עוד מתכונים לקובה מהסרטים כמו קובה סלק קלאסי או קובה חמוסטה למשל שהוא אחד האהובים (עם בשר סיסקה). עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
במחבת מזהיבים את הבצל הלבן, אח"כ מוסיפים את הסלרי הקצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון עם השומן (חייב שומן) ואת כל שאר התבלינים ומה שכתבתי למעלה ומטגנים בעוצמה גבוהה עד שהנוזלים נעלמים לגמרי והבשר מוכן - מעבירים אותו לקערה מכסים ומקררים.
כשהבשר התקרר מערבבים טוב ויוצרים כדורים לוחצים חזק שמים על תבנית ומקפיאים.
למרק: מוסיפים לסיר גדול את הבצל הלבן ומקרמלים, מוסיפים את שאר התיבול שכתוב למעלה את הרסק עגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים מעט פותחים את התבלינים והסוכר, מוסיפים מים (עד לשלושתרבע גובה הסיר) או ציר בקר אם יש או שמשלבים ביניהם, סוחטים חצי לימון מוסיפים את הסלרי ומערבבים, טועמים מתקנים טעם לפי רצנוכם מכסים ומבשלים כ-45 דקות.
מכינים את מעטפת הסולת עם המצרכים שכתבתי למעלה מערבבים הכל בקערה מכסים היטב ומחכים כ-15 דקות, אח"כ לוקחים חתיכה, מוציאים את כדורי הבשר מהמקפיא (כשהם קפואים!) ועוטפים אותם בסולת, אם הסולת מעט התייבשה מרטיבים ידיים, מייצרים מעטפת דקיקה ככל הניתן ומסדרים בצד. שיטה 2: טובלים את כדור הבשר הקפוא בביצה טרופה, סולת, ביצה טרופה, ושוב סולת דואגים שיהיה עטוף היטב - זה עובד!
ברגע שהמרק מוכן מוסיפים 1 שקית במיה קפואה ואת כל הקובות, מבשלים הכל כ-45 דקות וטועמים שמוכן, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה
יחס של 20% שומן 80% בשר. חובה - כדי שהבשר יתקרר והשומן יקשור אותו אח"כ כשמייצרים כדורים.
ניתן ורצוי להוסיף ציר בקר או ציר ירקות זה יעשיר את הטעם מאוד! יש ציר בקר מוכן של קנור או של כל חברה אחרת שאפשר להוסיף למרק הקובה. מלח פלפל לפי טעם אישי!