קאפקייקס פירה עם אסאדו מפורק, מעט טחינה, פטרוזיליה, ללא גלוטן! נשמע לכם טוב? מעולה! ולא זה לא קשה להכין את זה. אם אין לכם סיר לחץ או את הנינג'ה סמארט ליד אז אין בעיה תוכלו לבשל את הבשר בסיר רגיל אבל זה יקח כ-3-4 שעות עד שהבשר יתרכך לכם. זה יוצא פשוט נפלא ויכול להיות לכם אחלה למנה ראשונה בשרית לערב החג או לשבת קודש. תהנו! יש באתר עוד מבחר מתכוני אסאדו שווים במיוחד!
צורבים את קוביות הבשר משחימים בסיר חם עם שמן זית ופלפל שחור (השתמשתי בסמארט ליד של נינג’ה מצב סיר לחץ והכל היה מוכן ורך בשעה!) מוסיפים רוטב עגבניות מוכן ומים עד לכיסוי ומבשלים עד שהאסאדו מוכן (בסיר רגיל 3-4 שעות עד שרך).
במקביל מבשלים 5-6 תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים ומלח עד שהם רכים, מוציאים לקירורי מורידים קליפה ומועכים לפירה, מוסיפים מלח שמן זית ומעט ממי הבישול וכוס קורנפלור ומערבבים טוב.
לוקחים נייר אפייה חותכים לריבועים וממקמים על שקעים של תבנית קאפקייקס, מניחים כף מהפירה כמו בסרטון, משמנים כוס ומועכים קלות (שלא יהיה דק מדיי) עד שנוצר שקע באמצע (שישמש למילוי אח”כ). מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-50 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה בתבנית השקעים ומוציאים.
לוקחים את בשר האסאדו מפוררים, מתבלים עם מלח פלפל, מוסיפים צ’ילי מתוק, סרירצ’ה, רוטב עגבניות וסילאן, מערבבים טועמים ואם רוצים מתקנים טעם.
מרכיבים ביס: לוקחים קאפקייק פירה שמים טחינה, שמים מהבשר המפורק, עוד טחינה מלמעלה ופטרוזיליה ומגישים, בתיאבון!
אם לא בא לכם בשר שפונדרה סלאש אסאדו תשתמשו בבשר טחון. אפשר למלא את הקאפקייקס פירה האלו במה שרוצים וכן זה מתאים גם לפסח לערב החג.