צלי בקר בשר מספר 5 תפוחי אדמה פטריות וערמונים עם רוטב אדום כתום עמוק סופר טעים שיבוא לכם כמו כפפה על האורז הלבן, זה דומה למנה הנוספת שלי לי באתר עם הצלי בקר פטריות וערמונים אבל קצת שונה וסופר טעים וכמובן ללא גלוטן ומתאים לפסח תוכלו להכין את המנה הזו לערב החג ולהתענג עליה.
בסיר גדול מחממים שמן זית וצורבים 2 קילו צלי כתף מספר 5 עד להשחמה מלאה מכל הצדדים. מוסיפים את שאר המצרכים הכתובים למעלה ושמופיעים בסרטון מוסיפים מים עד לכיסוי, מערבבים, סוגרים ומבשלים כ-4 שעות או עד שהבשר התרכך.
מוציאים את הבשר לכלי עוטפים ומכניסים למקרר לקירור מלא. את נוזלי הבישול שומרים גם כן בקערה אחרת.
ביום שלמחרת מתחילים לבנות את הסיר: חותכים בצלים לפרוסות מוציאים לסיר, מקרמלים מעט עם מלח פלפל, מוסיפים את הרסק המרוכז הכורכום הסילאן הפפריקה והמלח. חותכים פטריות ותפוחי אדמה קטנים לפרוסות ומוסיפים.
מוציאים את הבשר שקיררנו מהמקרר ופורסים לפרוסות לא דקות מדיי ומסדרים בסיר הרחב, מוסיפים 3-4 מצקות מנוזלי בישול הבשר ששמרנו (שמפוצצים בטעם), מוסיפים את חצי כמות הערמונים סוגרים ונותנים בישול של שעה וקצת על עוצמה בינונית, באמצע כדי לקבל רוטב סמיך יותר אפשר להוציא קצת נוזלים, לערבב מעט קורנפלור עם מים להוסיף ולערבב-זה יסמיך את הרוטב!
ניתן לתת השחמה מלמעלה בתנור על 220 מעלות טורבו ולהגיש על אורז לבן חם, תהנו!
מי שאוהב חריף יכול להוסיף פרוסות פלפל צ'ילי אדום או תבלין צ'ילי חריף או פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות