אם אתם אוהבים חיים קלים, חריף או פיקנטי ומאכלים מקסיקנים המתכון הבא בול בשבילכם! מתכון לצ'ילי קון קרנה קל מהיר תוך 20 דקות עבודה + סלטון תירס מקסיקני קליל עם נשנושי תירס והכל בזכות המוצרים הנפלאים של טעם הטבע! שעועית שחורה, שעועית אדומה שאפשר לפתוח בקלי קלות לסנן ולהוסיף לתבשיל וכמובן קוביות העגבניות המרוסקות של טעם הטבע, בלי השרייה מיותר ובלי לקצוץ עגבניות, והטעם? תסמכו עליי שיצא לכם מדהים! יש בעוד מתכונים מהמטבח המקסיקני אם אתם בקטע ועוד מתכונים נפלאים לארוחת צהריים מושלמת בקלי קלות! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם! כמובן שאני פעיל גם ביוטיוב טיק טוק ופייסבוק.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים בצל לבן חתוך לקוביות, מטגנים מספר דקות עד להזהבה, אח"כ מוסיפים פלפל אדום אחד חתוך לקוביות + פלפל צ'ילי אחד ומערבבים מספר דקות. מוסיפים לקראת סוף הטיגון 5 שיני שום קצוצות מערבבים ומטגנים כדקה-שתיים. הוספתי מעט שמן צ'ילי לתהליך הטיגון להעצים חריפות
מוסיפים 700 גרם בשר בקר טחון ומטגנים על עוצמת אש גבוהה עד להשחמה. לאחר מכן מוסיפים 3 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז ומערבבים
מוסיפים מלח פלפל לפי טעם ומתבלים: 2 כפיות פפריקה מעושנת, 2 כפיות כמון, כפית צ'ילי חריף גרוס, 2 כפיות אורגנו יבש. מוסיפים 2 חבילות של קוביות עגבניות של טעם הטבע ומערבבים, מוסיפים קופסת שעועית אדומה + שעועית שחורה של טעם הטבע (מסננים נוזלים היטב!), מוסיפים 2 כוסות ציר בקר או מים (אפשר גם מעט יותר מים רק שלא יהיה בטעות מרק!) מוסיפים כף סוכר שטוחה לאיזון החמיצות (לא חובה) מערבבים טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. (ניתן להוסיף אבקת מרק אם רוצים)
סוגרים מכסה מביאים לרתיחה לכ-2-3 דקות ואח"כ מנמיכים עוצמה לעוצמה בינונית נמוכה ומבשלים כשעה. לאחר כשעה פותחים מכבים אש ומוסיפים שליש צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. מגישים על אורז או בטורטייה. 5: לסלט בצד: מוסיפים את המצרכים הרשומים למעלה מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך ניתן להוסיף עוד נשנושי תירס של טעם הטבע
צ'ילי
מי שלא רוצה את המנה חריפה שיוותר על הצ'ילי הגרוס ועל פלפל הצ'ילי האדום.