מתכון לפסטה שמנת פטריות וערמונים עם רוטב קרמי עשיר טעים במיוחד! שלמות לארוחת הערב או לחג שבועות הקרב ובא עלינו לטובה! כל הניואנסים הקטנים הם אלו שהופכים את המנה הזו לכה טעימה! חלב במקום הרבה מים, שמנת מתוקה ולא שמנת לבישול, גירוד של גבינת מנצג'ו כמהין ואפילו זילוף של מעט שמן כמהין מלמעלה, תאמינו לי תנסו מה שעשיתי ותצא לכם מנה מדהימה! יש באתר עוד מתכוני פסטות שווים שתוכלו להכין בקלי קלות! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
מחממים בסיר רחב את החמאה ושמן הזית ומוסיפים 2 בצלים סגולים קצוצים, מטגנים אותם מספר דקות עד שהם מתקרמלים (אפשר להוסיף מעט מים לתהליך שיעזרו בקירמול). מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד.
מוסיפים ערמונים קצוצים, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית פלפל שחור גרוס, מלח לפי טעם, גביע רוטב שמנת ופטריות (חשוב!) מערבבים ומוסיפים חבילת פסטה פטריות פורצ'יני או רגילה.
מוסיפים 3 גביעי שמנת מתוקה (כל גביע 250 גרם, סה"כ 750 גרם), כוס מים ועוד 2-3 כוסות חלב עד לכיסוי, 3 שיני שום כתושות, מעט טימין מ-3 גבעולים וכ-2-3 כפות גבינה בסגנון מנצ'גו עם פטריות וכמהין, מערבבים הכל היטב טועמים ובודקים שהטעם טוב לכם, מכסים את הסיר מביאים לרתיחה לכ-דקה ואח"כ מנמיכים עוצמה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהפסטה מתרככת, תהנו! לא לשכוח לגרד מלמעלה עוד קצת גבינה בסגנון מנצ'גו עם פטריות וכמהין כמו שעשיתי כדי לקבל מקסימום טעם! תהנו ופרגנו בלייק הא.. 🙂
ניתן לזלף מלמעלה קצת שמן כמהין בסוף.
ניתן להחליף את הגבינה למוצרלה או גבינה אחרת שאוהבים, גם מנצ'גו שום תזרום.