פלפלים ממולאים בבשר אורז ושמיר שכל ביס מהם יתפוצץ לכם בפה! מפוצצים בטעם, עסיסיים רטובים כאלה .. לא יבשים.. אתם חייבים להכין את המתכון הזה! יש פה קצת קינמון שיתן טוויסט וגם מעט בהרט שישחק לכם בפה, הרוטב עצמו סופר טעים והפלפלים עצמם הופכים לרכים ונימוחים פשוט ימסו לכם בפה! יש לי באתר גם מתכון לעלי גפן וגם מתכון מעולה לבצלים ממולאים עם בשר וצנוברים שאתם חייבים להכין! בכלל יש באתר מבחר מתכונים לממולאים משגעים! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים 2 בצלים לבנונים חתוכיו לקוביות עם מעט מלח עד להזהבה, ברגע שזה קורה מוסיפים שלושתרבע כוס אורז עגול מערבבים ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את הפפריקה האדומה, הבשר הטחון, מטגנים על אש גבוהה ומפוררים אותו עם כף עץ, מוסיפים מלח לפי טעם ופלפל שחור גרוס, את הבהרט הקינמון הכורכום והשמיר ומערבבים היטב, מטגנים הכל מספר דקות אך לא יותר מדיי ומעבירים לקערה.
לרוטב: מוסיפים לסיר סוטאז' רחב ומעט עמוק (סיר ברזל יצוק של מגנוס) שמן זית, מחממים, מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, מטגנים מעט ומערבבים, מוסיפים בצל לבן חתוך לקוביות ומטגנים, מוסיפים את הפפריקה האדומה, רסק העגבניות המרוכז, מערבבים קצת ומטגנים קצת לפתיחת הטעמים, מוסיפים את חצי פחית העגבניות המרוסקות, שיני שום כתושות ומים, מוסיפים סוכר, אבקת מרק אם רוצים (לא חובה) וחצי כפית כורכום, מלח לפי טעם, ערבבו הכל היטב ותטעמו, תקנו תיבול לי טעמכם האישי, בשלו את הרוטב מספר דקות.
אחרי שהרוטב מעט התבשל קחו 3-4 כפות ממנו ותמזגו לקערת המילוי וערבבו היטב.
חתכו את חלקו העליון של כל פלפל ותשמרו את ה"מכסה" שלו. מלאו כל פלפל שלושתרבע כמות מהמילוי והניחו ברוטב.
סדרו את כל הפלפלים יפה אחד ליד השני, תזלפו לתוכם עוד קצת מהרוטב שבסיר, סגרו מכסה ובשלו כשעה-שעה ורבע, ניתן גם להכניס לתנור בסוף הבישול עם מכסה פתוח לעוד השחמה מלמעלה של הפלפלים אם רוצים. (חום עליון תחתון 250 מעלות מספר דקות עד שמתקבלת השחמה)
אפשר לתת בסוף השחמה בתנור על 250 מעלות עד שהפלפלים הופכים לחרוכים מלמעלה.