פודיק - Foodik

פלאפל ביתי ירוק אוורירי

דרגו את המתכון: 
49 אהבו
56678 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פלאפל ביתי ירוק אוורירי
מנות
5
קושי:
קל
זמן הכנה
שעה ו-30 דקות
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
שעתיים

הבאנו לכם מתכון סודי לפלאפל ביתי כמו בפלאפליה! פלאפל ירוק אוורירי טעים וקל להכנה, בלי יותר מדיי דיבורים, עקבו אחר ההוראות ותהנו ממנה מעולה (אגב אם תרצו שהפלאפל יהיה בריא יותר פשוט תאפו אותו בתנור במקום לטגן בשמן עמוק) שהיא אפילו טבעונית! אם תרצו לקבל עדכון כשמתכון חדש עולה לערוץ היוטיוב שלנו הירשמו כמנויים ולחצו על הפעמון, צפו במתכון הוידאו ותבינו איך מכינים פלאפל בקלי קלות בבית:

שיטת בישול:   בישול בסיר, טיגון
כשרות:   פרווה
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
8 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • משרים 400 גרם גרגירי חומוס בקערה עם מים למשך לילה שלם.

  • ביום שלמחרת גרגירי החומוס יתפחו, שפכו אותם למסננת ושטפו היטב.

  • למעבד מזון הכניסו: חצי צרור כוסברה טרייה, שליש צרור פטרוזיליה טרייה, 4 שיני שום קלופות ובצל לבן בינוני חתוך ל-4, סגרו וטחנו (לא יותר מדיי).

  • אח"כ מוסיפים למעבד המזון את גרגירי החומוס והתבלינים הכתובים למעלה, מלח, פלפל, פפריקה, כמון, אבקת סודה לשתייה, שומשום, סוגרים וטוחנים בפולסים (לא יותר מדיי) כיוון שאם תטחנו יותר מדיי תקבלו מרקם גס ולא אוורירי אם אתם רואים שהכל נתקע לכם למטה במעבד המזון והכל לא נטחן בצורה שווה, עצרו את הפעולה, קחו כף ערבבו ותנו עוד טחינה בכמה פולסים.

  • לאחר שסיימתם לטחון הכל, שפכו את התערובת שטחנתם במעבד המזון לקערה, הוסיפו 20 גרם פירורי לחם, 10 גרם פירורי תירס / ציפוי פז, ערבבו הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.

  • אחרי שעברה שעה תוציאו את הקערה ותתחילו ליצור כדורי פלאפל, כדי שיהיו שווים בגודלם קחו כף ותתחילו להוציא כל פעם כף מהקערה ולכדרר, יהיו לכם מספיק כדורים לכמה מנות פלאפל.

  • בנתיים חממו בסיר שמן לטיגון עמוק שיגיע ל-180 מעלות (אנחנו לא רוצים שמן חם מדיי שלא ישרוף את הכל מבחוץ ושמבפנים הכל ישאר חי), כשהשמן מספיק חם תוסיפו את כדורי הפלאפל, כל פעם כ-5-6 בלבד ולא יותר כדי שטמפרטורת השמן לא תהיה נמוכה יותר, חכו מספר דקות ותסתכלו כאשר הם מזהיבים ומגיעים לצבע המתאים תוציאו לצלחת עם נייר סופג, תטעמו אחד ותבדקו שזה לטעמכם.

  • תעשו לכם פיתה טעימה עם טחינה, חריף למי שאוהב, חמוצים, סלט טוב, ותהנו מביס מושלם, עקבו אחרינו ביוטיוב והירשמו כמנויים.

הערות
  • ניתן לאפות את כדורי הפלאפל כ-40 דקות (תציצו מדי פעם שלא נשרף) כדי לחסוך קלוריות ולהנות מפלאפל יותר בריא.

  • טחנו את הפלאפל בפולסים כדי לקבל מרקם אוורירי ולא דחוס.

  • ניתן להחליף פפריקה מתוקה בחריפה לאוהבי החריף.

3 תגובות על: פלאפל ביתי ירוק אוורירי
כתיבת תגובה
טלי
טלי
20 בספטמבר 2024 בשעה 16:10

תודה על המתכונים הנהדרים. האם אפשר להחליף את הסומסום ופירורי הלחם בקמח אחר? (הבן שלי צליאקי שאלרגי גם לסומסום או אגוזים)

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
22 בספטמבר 2024 בשעה 1:43

קמח חומוס. בשמחה רבה. בקרוב אכין מתכון לחומוס ללא גלוטן.

הגב
נתן
נתן
13 באוגוסט 2024 בשעה 2:25

תודה על המתכון, מדובר בגרגרים משימורים או יבשים? גם אחרי שהגרגרים מושרים לילה שלם מה עם לבשל אותם? הרי הן עדיין מאוד קשים ולא מוכנים

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
13 באוגוסט 2024 בשעה 13:1

ככה עושים, אל תשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, תצא לך משחה.

הגב
חנניה בית
חנניה בית
6 באוגוסט 2024 בשעה 20:12

לא עוזר הטיפים פה מה שקורה בתכלס זה שהחלק החיצוני מתבשל מאוד, מתכהה ומתקשה והחלק הפנימי בקושי מתבשל ממש נראה נא... מה עושים?? , זה קרה גם כאשר השתמשתי בלהבה הקטנה ביותר בעוצמה הנמוכה ביותר!!.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 באוגוסט 2024 בשעה 15:28

אסור שהשמן יהיה חם מדיי ואסור שהכדורים יהיו גדולים מדיי, מה שתעשה פשוט תמעט מעט את כדורי הפלאפל כדי שלא יהיו עבים מדיי במרכז ואז תטגן לאט לאט.

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il