פיתות ללא גלוטן בטאבון או בתנור הביתי בקלי קלות, יוצאות אווריריות וסופר טעימות אפילו יותר מהפיתות הרגילות! השתמשתי בקמח קאפוטו ללא גלוטן ואפשר כמובן להשתמש בקמח מולינו או קמח תמי ללא גלוטן, הפיתה יוצאת פשוט נפלא וקל להכין אותה, כמובן שבטאבון יוצא קצת יותר שווה אבל גם בתנור יוצא מעולה! יש באתר עוד מתכונים ללא גלוטן אם אתם מחפשים מתכון טוב. יש גם פיתה טחינה ללא גלוטן שמכינים במיקרוגל אם אתם בקטע של חלבון וכאלה. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מוסיפים לקערת המיקסר (מיקסר קיצ'נאייד שקט עוצמתי וחזק!) את המים והשמרים ממיסים את השמרים במים מוסיפים את שאר המצרכים הכתובים למעלה ולשים עם וו לישה עד לאיחוד. יתקבל בצק דביק ודי נוזלי ולא כמו בצק רגיל - אל תדאגו זה בסדר.
בסיום הלישה צרו כדור כסו אותו והתפיחו אותו כ-45 דקות עד להכפלת הנפח. קמחו אותו מעט וחלקו ל-8 חלקים.
צרו מכל חלק כדור תכדררו קמחו עוד קצת ובעזרת מערוך תרדדו (לא יותר מדיי) לצורת פיתה ותניחו על תבנית עם נייר אפייה, תכסו ותנו עוד התפחה של כ-30-35 דקות.
תכניסו לטאבון שחומם מראש לכ-280-320 טמפ' רצפה אך לא יותר ותאפו עד שהפיתה מתנפחת יפה. כמובן שאפשר גם לאפות את הפיתה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות חום עליון תחתון כ-3-4 דקות מכל צד עד שהפיתות מתנפחות וזהובות. בסיום כסו במגבת שלא יתייבשו. תהנו!
אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה, שתפו לחבר!
אפשר להשתמש בקמח מולינו או קמח תמי ללא גלוטן