פיתה טחינה ללא גלוטן - ארוחת בוקר נפלאה ב-4 דקות עבודה! (סה"כ כ-200 קלוריות לפיתה) שווה במיוחד! תוכלו להכין את הפיתה הזו ולהנות מאחלה פיתה ללא גלוטן ללא טיפת קמח ולמלא אותה בכל שתחפצו! אני מילאתי אותה בגבינה לבנה, ביצה מקושקשת וירקות, כמובן שאפשר לשלב דברים כמו גבינת שמנת עם סלמון מעושן וביצה קשה או כל דבר שאתם אוהבים, תוכלו להפגיז במילוי ולקבל אחלה בוסט של חלבון! יש באתר עוד מתכוני חלבון מעניינים וכמובן שיש באתר עוד מתכונים ללא גלוטן שיוכלו לסייע לצליאקים. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים, כמו כן אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי - אני מעלה את המתכונים אליו בקביעות מדי שבוע.
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת חלקה ומעבירים לקערה משומנת בשמן זית עמידה לחימום במיקרוגל
מחממים 2 דקות במיקרוגל (ללא מכסה) מוציאים מחכים שיצטנן מעט ואז חותכים ל-2 ומכניסים מה שרוצים, בתיאבון
ניסיתי לייצר גרסה טבעונית אך ללא הצלחה (זרעי פשתן טחונים, קורנפלור ועוד...) - ממליץ ללכת על השיטה הזו, ואם אתם רוצים את הפיתה תפוחה יותר תוסיפו כפית אבקת אפייה. המילוי נתון לשיקולכם האישי בלבד.
הכנתי ויצא ממש טעים ! הופתעתי לטובה
לבריאות כיף לשמוע :)
את פיתת הבסיס הזו היכרתי לפני שנים אצלנו בקהילת הסוכרתיים. זה דמוי לחם מבחינת המושג, לא מבחינת הטעם. כל הכאילו נועדו למי שפחמימות מעלות לו סוכר ומסכנות חייו לאורך זמן. לאכול פחמימות רבות אצלנו זו לא אופציה. אם אהבתם את העיקרון חפשו מתכונים לסוכרתיים או קיטו ותהנו, יש מתכונים נוספים וכולם על אותו עיקרון וכן, גם לי כל גירסה מזכירה חביתה כי בסופו של דבר זה ביצה+תוספת כלשהיא. על אותו בסיס תערובת ביצה עם טונה או עם כל ירקשהוא יכול לשמש במקום פרוסת לחם בטוסט, כריך וכל מוצר דומה
שלך... אני אישית אהבתי את זה :)
שלום יצאה לי קצת מרה.
אולי בגלל סוג הטחינה...
הי נשמע מתכון מושלם אין לי מיקרוגל… יש דרך להמיר בתנור/ מחבת את הפיתה?
בתנור 180 מעלות חום עליון תחתון עד שזה מתנפח...או לאפה טחינה יש מתכון באתר בלחיצה כאן תראי.
היי שחר הפיתה יצאה ממש טעימה !!! אוכל את זה אחרי כל אימון תענוג
כיף גדול אחינו תהנה, תן עוקב באינסטגרם :)
הכנתי את הפיתה יצא מושלם, יש דרך להוריד את הקלוריות ?
לחלק אותה ל-2 ולאכול במקטעים. חחח. תודה כיף לשמוע
הכנתי היום את הפיתה והיתה לי הפתעה נעימה. עזרת לי למצוא “פיתה״ ללא פחמימות. טעים!
כיף גדול. תהנו!
הכנתי את הפיתה היום, ההכנה מהירה והתוצאה מפתיעה, הטעם שונה מהפיתה הרגילה, אבל כשהכנסתי בפנים ביצה ועוד כמה דברים אז לא הרגשתי בהבדל בין הפיתה הזאת לזאת מקמח. ממש תודה!!
כיף לשמוע ריטה היקרה. תהני ושיהיה לבריאות!
יצא מדהיםםם!
היידה כיף לשמוע
אכן קל מאד להכנה.. אבל... היה לפיתה ריח של ביצה וטעם תפל. לקחתי ביס וזרקתי לפח
זה פשוט מזכיר קצת חביתה, אם ממלאים אותה בתוספות זה אחלה בחלה...
זאת חביתה מטחינה וביצה
גם טוב.
וואלללה אתה צודק!!! זה ממש אחלה בחלה דחפתי לפיתה טונה גבינה ירקות הרגשתי על גג העולם
תהני ימהממת
עם אבוקדו!
יאמי
האם יש דרך להכין את הפיתה חוץ ממיקרוגל?
אפשר בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמתנפח, לא בדקתי כמה זמן לוקח
הפיתה יצא טעימה בטירוף. מלאתי בפנים נבטים, מלפפון, גמבה, חסה ופטרוזליה. מעל זילפתי מעט טחינה. אין דברים כאלו. תודה רבה לך על המתכונים הטעימים והמוצלחים שאתה תמיד מעלה עם הרבה חוש הומור ובטוב טעם.
נשמע מדהים תודה רבה עשית לי חשק להכין לי אחת כזאת :) חחח