אם חיפשתם מנת דגים מושלמת לתשעת הימים או סתם אם בא לכם ארוחת צהריים שווה אז קבלו את זה - פירה כמהין עם דג לברק צרוב על המחבת בצורה מדוייקת ומעל רוטב פטריות סמיך - הרוטב הטעים והממכר הזה שאוכלים עם הבורקס? בדיוק זה, סופר טעים, סופר ושוה, וביס אחד שמכיל בתוכו כמה מרקמים, עור הדג הקריספי, הפירה הנימוח, והרוטב הסמיך, אך... איזה ביס. אם אתם בקטע של מתכוני דגים שווים לחצו כאן וצפו בעוד מתכוני דגים שווים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים. אגב יש לי גם מתכון מעולה לפירה בטטה מנצח.
מבשלים את תפוחי האדמה הגדולים ביחד עם הקליפה בסיר עם מים רותחים ומלח, ברגע שהם רכים מוציאים לקערה מחכים שיתקררו ומקלפים את הקליפה, מועכים בעזרת מועך הפירה של מגנוס (שימעך לכם את תפוחי האדמה למרקם חלק חלק) את תפוחי האדמה ומוסיפים כפית וחצי מחית כמהין, מעט שמן כמהין ומלח, מערבבים וטועמים אם רוצים מוסיפים עוד קצת מלח. הוספתי קצת ממי בישול תפוחי האדמה כדי לדלל את המרקם, תוסיפו כמה מים שבא לכם למרקם הפירה הרצוי.
מכינים רוטב פטריות סמיך וטעים (שיתאים גם על בורקס..): למחבת רחבה עם שמן זית חם מוסיפים בצל לבן חתוך לקוביות ומשחימים, באמצע ההשחמה מוסיפים 7 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות ומטגנים עד שהן גם כן מקבלות צריבה, לאחר מכן מוסיפים את הקמח הכורכום אבקת מרק פטריות שום כתוש מעט שמן כמהין מערבבים הכל מוסיפים מים כף סילאן שטוחה ופלפלצ שחור גרוס, מערבבים וטועמים, אפשר להוסיף עוד קצת מים אם אוהבים פחות סמיך, מבשלים הכל עד שהפטריות רכות וטועמים שמספיק טעים.
במחבת מחממים שמן זית עד שמעלה אדים מוסיפים עלה מרווה טרי אחד, ומוסיפים דג לברק על העור שלו, סוגרים מכסה ונותנים לעור להיצרב טוב, ממליחים ומפלפלים מעט, פותחים מכסה ברגע שהדג די מוכן ומי שרוצה יכול להפוך אותו לצריבה על הצד השני לעוד חצי דקה דקה, מוציאים אותו בזהירות על צלחת עם פירה כמהין מוסיפים מעל מהרוטב פטריות החם והטעמים ואוכלים הכל בביס אחד. יהיו לכם כמה מרקמים בפה של פירה, עור דג קריספי ורוטב פטריות קרמי ועשיר, מבטיח לכם שיהיה לכם טעים! תהנו!
אפשר להשתמש בדג אחר כמו דניס או מה שאוהבים. בפירה הכמהין אפשר להוסיף אבקת מרק פטריות לאלה שרוצים לחזק טעם ומליחות.
נראה יאמי! איפה משגים כמהין?
במעדניות השונות..