פודיק - Foodik

פיצה מרוקאית

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
82 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פיצה מרוקאית
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעתיים
זמן בישול
5 דקות
זמן כולל
שעתיים ו-5 דקות

פיצה מרוקאית מבצק ביגה (למתקדמים) עם מטבוחה מרוקאית חריפה, גרגירי חומוס, פלפל אדום וגזר קלויים, קונפי שום, פיצוץ טעמים בשילוב שמן כוסברה ביתי - ביס שהוא פשוט חלום בפה למי שאוהב את הטעמים המרוקאים אתם פשוט חייבים לנסות, יש באתר עוד מגוון פיצות טעימות ומיוחדות כמו למשל פיצה דרוזית מיוחדת. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים ואם אתם בקטע של המטבח המרוקאי לחצו כאן ותצפו בשלל מתכונים מהמטבח העשיר הזה.

שיטת בישול:   טאבון
כשרות:   חלבי
17 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לבצק ביגה:
  • לטופינג:
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לבצק ביגה: מוסיפים לקערה 450 גרם מים, 2 גרם שמרים יבשים מערבבים וממיסים את השמרים, מוסיפים חצי כפית סוכר אח"כ מוסיפים קילו קמח מניטובה, מערבבים את הקמח והמים עד להיווצרות גושים קורעים אותם ומוודאים שאין עוד קמח יבשה בקערה, שמתקבלות מעין שיערות בצק עבות, מכסים היטב ומכניסים למקרר לכ-16-24 שעות. לאחר מכן מוציאים (אתם תראו שהבצק מעט יתפח וזה מעולה) חותכים לחתיכות ומוסיפים למיקסר, מוסיפים עוד 210 גרם מים בהדרגה מתחילים ללוש מוסיפים את השמן זית, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח. בסיום אמור להתקבל כדור בצק לא חלק, מכסים אותו ל-15 דק' מתחילים לעשות קיפולים ואח"כ אפשר לחזור על הפעולה, מתפיחים את גוש הבצק כשעה וחצי בחוץ ואז מחלקים לכדורים של כ-280 גרם לכל כדור ומניחים בארגז ההתפחה. מתפיחים בחוץ כשעה ומכניסים למקרר להתפחה ארוכה של 24 או 48 שעות.

  • מכינים מטבוחה עגבניות מגי חריפה לפי המתכון שיש לי באתר, חותכים פלפל אדום וגזר לקוביות מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם 6 שיני שום משמנים ואופים על 180 מעלות עד להשחמה ומוציאים.

  • אחרי התפחה של 24 או 48 שעות מוציאים את כדורי הבצק מחלצים עם סמולינה ופותחים את הבצק בעדינות שומרים את האוויר בשוליים, מחממים טאבון לטמפרטורת רצפה של כ-380-420 מעלות.

  • מורחים על הבצק מטבוחה, מפזרים מוצרלה וגרנה פדנו מגורדות, גרגירי חומוס מבושלים, כוסברה טרייה, שמן כוסברה, אופים בטאבון עד שהשוליים מתנפחים והפיצה מוכנה, בסיום מפזרים מהפלפל הגזר והקופים שום ומגישים, ביס משוגע, באחריות! תהנו!

הערות
  • אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה! ואגב.. אפשר לגוון בגבינות מלמעלה. אם לא אוהבים חומוס אז אל תשתמשו.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# ארוחת בוקר מהירה # מטבוחה # מטבוחה מרוקאית # סלט מטבוחה # סלט מטבוחה מרוקאית חריפה # מטבוחה חריפה # אוכל מרוקאי # מטבוחה מושלמת # מטבוחה אמיתית # מטבוחה ביתית # סלט מטבוחה מרוקאי # שישי בצהריים # ארוחת בוקר לשבת # רעיון לארוחת בוקר # ארוחה חלבית # גמבה אדומה # רעיונות לארוחת ערב # רעיון לארוחת ערב # ארוחת בוקר מפנקת # עמית ועדות # שמרים יבשים # שבת # לחמים # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # חלבי # מנות ראשונות חלביות # ארוחת ערב # שישי # גבינת מוצרלה # גמבה # ארוחות צהריים חלביות # רעיון לארוחת צהריים חלבית # קמח # ארוחות בוקר מיוחדות # מנה ראשונה חלבית # ארוחת בוקר מעוצבת # ארוחות חלביות # מנות פתיחה מיוחדות # מנות עיקריות חלביות # ארוחת צהריים חלבית # ארוחת בוקר ליום שבת # אוכל טעים # פלפל אדום # ארוחות חגיגיות # ארוחת בוקר חלבית # שבת בצהריים # גאודה # גבינת גאודה # מטבוחה מרוקאית חריפה # גרנה פדנו # יאבלולו שמבלולו # בצקים ומאפים # בצק פוליש או מקדים # בצק ביגה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # כוסברה # שום # פרמז'ן # גבינת פרמז'ן # מנות עיקריות # פיצה # מוצרלה # שמרים יבשים פעילים # בראנץ' # אירוח בופה חלבי # שום קונפי # פיצות טעימות # פיצות לילדים # גזר # גרגירי חומוס # רעיונות לארוחת בוקר # גרגירי חומוס מוכנים # גרגירי חומוס בקופסה # ארוחת בוקר # ארוחת בוקר ישראלית # ארוחות בוקר

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il