פילה בקר בתנור עם תפוחי אדמה - מתכון קל עם שמן שומשום, סילאן ועוד דברים טובים, שווה לנסות בבית לכל אוהבי הבשר או מי שמגדיר את עצמו "קרניבור", כמובן שאפשר לשים פחות 5 דקות בתנור ולקבל את הבשר יותר ורוד (מה שאתם רואים בתמונה היה 30 דק' בתנור) אך זו מידת העשייה שאני אישית אוהב וזה משתנה בין אדם לאדם. יש באתר מתכון לאסאדו בתנור בבירה ודבש ששווה לנסות! אם בא לכם עוד מתכוני בשר טובים לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם / תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים, מעניין שם והמתכונים עולים לשם לפני כל הפלטפורמות! בנתיים צפו במתכון הוידאו:
לקערה מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים את פילה הבקר מעסים היטב מכסים אותו ברוטב וסוגרים לכ-שעתיים או 3 למקרר (ניתן גם לילה) ואפשר בלי כניסה למקרר בכלל (במקרר במרינדה הוא יספוג את טעמי המרינדה יותר טוב)
אח"כ מוציאים, צורבים אותו על מחבת מכל צד וסוגרים היטב (לא יותר מדיי), מוסיפים את תפוחי האדמה למרינדה ומערבבים היטב
חממו תנור למצב טורבו על 225 מעלות
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה ותכניסו לאמצע התנור על רשת, עטפו את פילה הבקר בנייר אפייה ונייר כסף היטב והכניסו לתנור גם כן לשלב האמצעי ליד התבנית, מקמו בתנור תבנית למטה שתספוג את הנוזלים מהבשר
הכניסו ל-30 דק' לתנור או למי שרוצה מידת עשייה פחותה ממה שיש בתמונה פה במתכון שישים ל-25 דקות בלבד ויוצא, לאחר מכן יש לתת לנתח לנוח כ-15 דקות (לא לגעת בו ולא להוריד את נייר האפייה ונייר הכסף)
לתפוחי האדמה - ניתן להוריד מעלות ל-180, לערבב קצת בתבנית ולאפות עוד כ-15-20 דק' עד לריכוך
שיהיה בתיאבון
ניתן להחליף את הסילאן בדבש
לא לשכוח להוריד מעלות כשממשיכים לאפות את תפוחי האדמה
לא לגעת בנתח ב-10-20 דקות הראשונות, תנור לו לנוח
מתכון לאסאדו בבירה ודבש בתנור ששווה לנסות!
יש באתר מתכון ללחם בשר עם 4 סוגי בשרים שונים ששווה להכין בבית!
הי אם אין לי שמן שומשום אפשר להשתמש בשמן זית?
בהחלט.
מתכון טוב מאד. יותר מ-20 דקות בתנור לא צריך, אלא אם רוצים לאכול סוליה (כמו שקרה לי :( ). תפוחי האדמה פשוט הושארו בתנור כבוי, זה עשה את העבודה לגמרי. תודה, נהננו.
תודה רבה, בהחלט אפשר, תלוי במידת העשייה שאתה אוהב.