מתכון לפוקצ'ה של אייל שני עם קמח קאפוטו אריה בשילוב מחמצת טבעית, שום קונפי, עגבניות מיובשות, רוזמרין ומלח ים אטלנטי, אתם לא מבינים בכלל איזה ביס משוגע יוצא, הפוקצ'ות יוצאות סופר אווריריות ויש קראסט מלמעלה, אחרי שיוצאות מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול פשוט, טעים ברמות קשות! יש לי באתר מתכוני חלות לשבת אם אתם בקטע של חלות ובכללי יש כל מיני מתכונים ללחמים ומאפים שווים במיוחד. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים. ואם בא לכם מתכונים נוספים של אייל שני לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה הרלוונטית.
מוסיפים לקערת המיקסר את המים ואת השמרים ומערבבים עד להמסת השמרים, מוסיפים 1 קילו קמח קאפוטו אריה בשילוב מחמצת טבעית (מנפים), מלח, סוכר, שמן זית ולשים עד לקבלת בצק חלק.
מכסים ומתפיחים 45 דקות, אח"כ מעבירים למשטח עבודה מקומח ומבצעים קיפולים כמו בסרטון, מכסים ונותנים מנוחה 10 דקות, חוזרים על פעולת הקיפולים פעמיים (כל 10 דקות מקפלים) לקבלת בצק חלק.
30FvBqJ1ifg
מכסים ונותנים לבצק לתפוח 30 דקות אח"כ מחלקים ל-4 כדורים (אפשר לחלק ל-6 גם ושיהיו קטנים יותר), מקפלים לעיגולים מקמחים מעט ומכסים, נותנים לכדורים התפחה נוספת של 20 דקות.
מחממים תנור ל-250 מעלות בנתיים, בזמן שהתנור מתחמם לוקחים כל פעם כדור בצק אחד ופותחים אותו לצורת פוקאצ'ה (כוח המשיכה יעזור לבצק ליפול לבד כלפי מטה).
מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, יוצרים גומות עם האצבעות מוסיפים מלח גס רוזמרין מלמעלה (אפשר גם זיתים ללא גרעין) ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לכ-13 דקות, מוציאים ומברישים בשמן מהקונפי שום או בשמן זית ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של עוד כ-8 דקות עד להשחמה יפה של הפוקאצ'ות. בסיום מוציאים ומחכים קצת שיתקרר, אפשר לפזר מלמעלה באפייה השניה גם עגבניות מיובשות וקונפי שום. בתיאבון!
30FvBqJ1ifg
אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה!
אפשר להוסיף עוד 20 גרם מים. ובכללי יש פוקצ'ות נוזליות יותר, יעלה בהמשך באתר מתכון לפוקצ'ה שלמה נוזלית מיוחדת.