פודיק - Foodik

פוקאצ'ה מפוצצת בועות אוויר

דרגו את המתכון: 
6 אהבו
98 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פוקאצ'ה מפוצצת בועות אוויר
מנות
1
קושי:
בינוני
זמן הכנה
4 שעות ו-20 דקות
זמן הקפאה
40 דקות
זמן כולל
5 שעות

פוקאצ'ה מפוצצת בועות אוויר עם עלי בזיליקום ואורגנו טריים שום כתוש - מקסימום טעם! אם אתם מחפשים את הפוקאצ'ות הישראליות סטייל אז יש לי באתר גם מתכון לפוקאצ'ה של אייל שני - שימו לב שבפוקאצ'ה הזו יש אחוז מים גבוה יחסית והשתמשתי בשיטת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה - כדי להחדיר אוויר לבצק. אתם תוכלו לקרוא על כך בהוראות ולצפות בסרטון ההדרכה. עקבו באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.

שיטת בישול:   תנור
כשרות:   פרווה
14 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לתבנית מלבנית:
  • טופינג:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים לקערה את המים והשמרים ומערבבים עד להמסת השמרים, אח"כ מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים, מוסיפים את הקמח, שני השום הכתושות, קוצצים בזיליקום ואורגנו בלי הגבעולים דק דק דק ומוסיפים, מערבבים הכל עד לקבלת תערובת נוזלית יחסית ומכסים ל-30 דקות.

  • אחרי 30 דקות מרטיבים ידיים תופסים את הבצק ומתחילים לקפל אותו לאמצע מכל הכיוונים עד שמסיימים לקפל אותו לאמצע, חוזרים על הפעולה הזאת 4 פעמים (כל חצי שעה מקפלים). בסיום מכסים ומכניסים למקרר להתפחה של לילה או שמכסים ומחכים כשעתיים עד לתפיחה. (אני הכנסתי לכמעט 24 שעות למקרר.

  • אחרי לילה או 24 שעות במקרר שופכים את בצק הפוקאצ'ה שהתמלא בבועות אוויר לתבנית 20X30 עם נייר אפייה משומנת בשמן בזיליקום/זית/שמן קונפי שום ומכסים לעוד כשעה ורבע התפחה. אל תכניסו אותו עם הידיים כדי לא להרוס לו את בועות האוויר!

  • מדליקים תנור ל-230 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) ובנתיים עובדים על הפוקאצ'ה: משמנים יד אחת בשמן קונפי שום/זית/בזיליקום, לוחצים על הבצק בעדינות כדי שיצאו בועות האוויר שלו כמו בסרטון. תיזהרו לעשות את זה יותר מדיי כדי שלא תפוצצו את כל בועות האוויר.

  • פזרו עגבניות שרי חתוכות ל-2, זיתי קלמטה, טימין טרי ושום קונפי אם תרצו ותכניסו לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לחלק הכי תחתון לכ-35-40 דקות עד שהיא מזהיבה יפה מלמעלה ואפילו מעט נחרכת.. תוציאו תנו לה לעמוד 5 דק' ואח"כ תוציאו לרשת צינון, תנו לה להצטנן מספר דקות ותחתכו.. בתיאבון!

הערות
  • אפשר לשים את הקונפי שום אח"כ, מי שלא רוצה שום כתוש אורגנו ובזיליקום יכול לוותר עליהם. אפשר להחליף את העגבניות לתוספת אחרת שרוצים

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אירוח בופה טבעוני # חג שבועות # פרווה # לחם # רעיון לארוחת בוקר # ארוחות בוקר קלות # ארוחות זולות # רעיון לארוחת ערב # רעיונות לארוחות בוקר # שמרים יבשים # אוכל לקידוש # ארוחות טבעוניות # תוספות לארוחת # מאכלים איטלקיים # ארוחת צהריים לשישי # לחמים # ללא מיקסר # חגים # שישי # ארוחות בוקר קלילות # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # תוספות # רעיון לתוספת לארוחת צהריים # תוספת לארוחת צהריים # תוספות לארוחות צהריים # תוספות לארוחת צהריים # ארוחות צהריים טבעוניות # ארוחת צהריים טבעונית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # סוף שבוע # סופש # קמח # ארוחות בוקר מיוחדות # ארוחות בוקר מעוצבות # אוכל לשבועות # מנות פתיחה # מנת פתיחה # מנות פתיחה מיוחדות # איטלקי # ארוחות זוגיות # ארוחה איטלקית # ארוחות איטלקיות # אוכל לסוף שבוע # קידוש # שום כתוש # מאפים בתנור # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספות לארוחת ערב # תוספות צמחוניות # תוספת לארוחה # שבת בצהריים # תוספות לארוחה # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # ארוחה צמחונית לשבת # קמח קאפוטו נובולה # בצקים ומאפים # פוקצ'ות # מתכונים לתוספות לארוחה # מאכלי עדות # שום # בזיליקום # מאכלים איטלקים # מטבח איטלקי # אוכל איטלקי # ארוחה זולה # ארוחה זוגית # אורגנו # עלי אורגנו # קמח לבן # מתכון ללחם מקמח לבן # לחם ביתי # אוכל טבעוני # עגבניות שרי # צמחוני # טבעוני # טבעונות # שמרים יבשים פעילים # לחמים ולחמניות # בראנץ' # תוספות לארוחות # שבועות # אוכל צמחוני # אוכל פרווה # ארוחת בוקר # ארוחות בוקר

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il