פולנטה בצנצנת כמו במחניודה של אסף גרניט תוך 10 דקות עבודה! עם תירס קפוא משקית, חמאה, אגוז מוסקט, חלב, שמנת מתוקה והרבה תושייה (אה וצנצנת כמובן!) תוכלו לייצר פולנטה שלא תבייש שום מסעדה יוקרתית! כזו שלא תרצו להפסיק לאכול! וברור שאפשר להכין מתירס טרי או תירס מקופסת שימורים! שווה לנסות בבית! יש באתר עוד לקט מתכונים איטלקיים שווים במיוחד! מיידע אתכם שכל המתכונים עולים קודם כל לעמוד האינסטגרם שלי לכן שווה לעקוב אחריי.
חולטים את האספרגוס במים רותחים כ-2 דקות בלבד ומעבירים למי קרח לעצור את הבישול ומניחים בצד
בסיר קטן מחממים חמאה וחלב ומביאים להמסה, מוסיפים את חצי שקית התירס והתיבול: מלח פלפל אגוז מוסקט וסוכר לפי טעם אישי, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים על עוצמת חום בינונית מספר דקות, בעזרת בלנדר מוט טוחנים עד למרקם הרצוי, מוסיפים חצי כוס פרמז'ן מגוררת וטוחנים שוב. (ניתן להעביר במסננת למרקם חלק יותר).
חותכים פטריות ואת האספרגוס גס ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית ומעט שמן כמהין (הוא דומיננטי אז לא יותר מדיי!) מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומטגנים מעט (אם תטגנו יותר מדיי הירקות יהיו נבולים ורכים מדיי!).
מוסיפים לצנצנת מהפולנטה, מוסיפים באמצע אספרגוס ופטריות וסוגרים בעוד פולנטה, מוסיפים עוד אספרגוס ופטריות, מגרדים פרמז'ן מלמעלה וסוגרים במעט שמן כמהין (שוב זהירות - הוא דומיננטי) ואוכלים, בתיאבון!
לא חובה שמן כמהין ולא חובה סוכר אבל לדעתי הסוכר נותן עוד קצת מתיקות טובה שמאזנת הכל.