פוטטוס בתנור בלימון ודבש עם איולי שום ולימון תוספת לארוחת צהריים שאסור לוותר עליה! שווה ממש עם כל הטעמים האהובים והאיולי של על הלחם שהוא פשוט טעים בקטע קיצוני באמת...אפשר לשים אותו על המבורגר ועל כל מה שרוצים, לכו להכין וספרו לי בתגובה למטה איך יצא. יש לי באתר גם מתכון לפוטטוס בטעם שווארמה וגם מתכון לפוטטוס קלאסיים בתנור וכמובן גם איך אפשר שלא? מתכון לפוטטוס כמו במקדונלדס אמאלה ואבאלה. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
חותכים 800 גרם של תפוחי אדמה קטנים לצורת פוטטוס כמו עשיתי בסרטון, לצורת פוטטוס צ'יפס.
מוסיפים לקערה שמן זית, מגרדים בפומפייה קטנה את קליפת הלימון (בלי הלבן), מוסיפים חצי לימון שסוחטים היטב, 1 כף דבש גדושה אפילו כף וחצי, 1 כף גדושה של איולי שום לימון של עללחם שהוא פסיכי לגמרי טעים ברמות קשותתתתתת!, מלח פלפל פטרוזיליה יבשה ומערבבים הכל, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
מוסיפים לקערה את כל הפוטטטוס מערבבים היטב שהרוטב יעטוף את כולם אם צריך מכינים עוד קצת רוטב בקערה נפרדת מערבבים ומוסיפים.
מעבירים לתבנית ומשטחים (שלא יהיו אחד על השני אלא אחד ליד השני) מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות לכ-30-40 דקות אח"כ מורידים את נייר הכסף ונותנים השחמה על 250 עוד 10-15 דקות או עד שהם מקבלים הזהבה יפה.
טועמים עם האיולי של עללחם-איולי עגבניות, איולי שום לימון ואיולי פסטו אתם פשוט לא מבינים כמה שהם טעימים! יש גם עוד טעמים של שום ושל פלפלים.. חבל לכם על הזמן.. משתלבים נדיר עם כל מאכל!
לא חובה להוסיף גרידת לימון, אפשר אחר כך. יש לה סכנה שהיא בבישול יכולה להפוך למרירה. אפשר להוסיף קצת אבקת מרק פרווה
.סבא לולו, אמא לולו ,אבא לולו ,סבתא לולו מה מהם
מה בא לך? יש גם דודה לולו...