פוטטוס בטעם שווארמה זו אחת ההמצאות שלי שאני יותר אוהב ולמה? כי המתכון גם פרווה וגם קל להכנה וגם יכול לבוא לכם כמו כפפה כתוספת לארוחת צהריים שווה או כתוספת ליד ההמבורגר, פשוט שווה ברמות לכל חובבי תפוחי האדמה המתכון גם נעשה בתנור כך שהוא לא מטוגן ויותר בריא :) יש באתר גם מתכון לפוטטוס כמו של מקדונלדס אם אתם בקטע של מטוגנים ומתכונים קריספיים טעימים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים (מעלה לשם קודם תמיד!)
חותכים את תפוחי האדמה לחצאים או רבעים ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח כ-12-13 דקות עד שהם מעט רכים, מוציאים מחכים שיתקררו ומייבשים. (לסנן טוב מהנוזלים)
לקערה מוסיפים שמן זית מיונז פפריקה אדומה מתוקה תבלין שווארמה גריל עוף בהרט קארי כמון ומלח ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה, אפשר להוסיף אבקת מרק פרווה למי שאוהב (וכדאי לדעתי!)
מוסיפים את תפוחי האדמה החצי מבושלים ומערבבים בעדינות - עוטפים אותם היטב בתיבול.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות או עד להזהבה והשחמה יפה! מומלץ לאכול עם טחינה :)
אפשר גם אבקת מרק בשרית אם בא לכם, כמות מלח תלויה בכם.
אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה :)