מתכון לעראיס ב-4 דרכי בישול שונות שהקדשתי לחטוף אלכס לובנוב שנמצא בעזה למעלה מ-140 יום! אלכס אוהב בשר איכותי ואומרים עליו שהוא איש הגריל טוב בעולם! אז אלכס המנה הזאת מוקדשת לך ומקווה שבע"ה עוד נכין ביחד סרטון לעראיס הזה ונעלה אותו לרשת! שימו לב שהכנתי מתכון לעראיס ב-4 דרכי בישול שונות: בתנור, על המנגל, בטוסטר, ועל המחבת, בכל הדרכים הוא יוצא נפלא והאמת שבטוסטר ממש אהבתי את הגרסה שלו שיוצר כמו מעין טוסט כזה, שווה לנסות! יש באתר עוד מתכונים על המנגל באתר שתוכלו להכין בבית כמו למשל סלט עגבניות חריף או קציצות עוף פרגית ומשוויה שלא תרצו להפסיק לאכול מהם! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מוסיפים לקערה את הבשר, קוצצים את הבצל והפטרוזיליה דק ומוסיפים לקערה, מוסיפים חצי כפית ראס אל חנות ובהרט, פלפל שחור טחון וכפית מלח. קולים צנוברים על מחבת מחכים שיתקררו ומוסיפים. מערבבים הכל היטב.
חותכים 3 פיתות לחצי ומכניסים לבפנים מתערובת הבשר, מכניסים כמות יפה שתכסה הכל אבל לא דוחפים יותר מדיי שלא תיקרע הפיתה, מהדקים מהצדדים היטב.
מכינים ב-4: דרכים: 1: על המנגל - משמנים היטב את רשת המנגל (חשוב כדי שלא ידבק לכם!) ומניחים את העראיס על המנגל כך שקודם החלק עם הבשר מופנה כלפי מטה ואח"כ מסובבים אותו לצדדים עד שמשחים יפה ואפילו קצת נחרך. 2: בתנור: משמנים ידיים בשמן זית ומשמנים את הפיתה קצת. משמנים תבנית עם נייר אפייה ומניחים את העראיס עם החלק של הבשר כלפי מטה, אופים על תנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו כ-15-20 דקות עד שמתקבל צבע יפה ומוציאים. במחבת: אותה שיטה - משמנים ומניחים עם החלק של הבשר כלפי מטה. בטוסטר הנחתי את זה על הצד כדי שיצא כמו מעין טוסט דק וזה יצא טעים ברמות!
מכינים טחינה ירוקה: טוחנים את המצרכים שכתבתי למעלה עד שמתקבל המרקם הרצוי משחקים עם המים הטחינה הגולמית הלימון והמלח. רוצים יותר ירוק? תוסיפו עוד פטרוזיליה. בתיאבון!
המתכון הזה מוקדש לאלכס לובנוב שחטוף בעזה כבר למעלה מ-140 יום!
הוא נחטף ממסיבת הנובה שם עבד כמנהל בר.
אלכס אוהב לטייל בטבע וללכת לים עם המשפחה שלו.
הוא גם אוהב לאכול בשר איכותי על האש אומרים עליו שהוא איש הגריל הטוב בעולם.
אלכס המנה הזאת היא בשבילך עם תפילה שתחזור אלינו בקרוב.
לאלכס יש ילד בן שנתיים ואישה בהריון שמחכים לו בבית ואנחנו חייבים שהוא וכולם יחזרו הבייתה עכשיו!
אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה, תרשמו לי למטה באיזו דרך בישול אתם מתכוונים להכין את העראיס שלכם