עראיס מצה כשר לפסח מושלם לחג, עם מצות מחולקות לרבעים, בשר טחון עם שומן מפוצץ בטעם עם ראס אל חנות, בהרט, צנוברים קלויים, פטרוזיליה טרייה ועוד דברים טובים, אתם חייבים לנסות להכין ולספר לי איך יצא לכם! מושלם לעל האש אחרי הערב חג! יש באתר עוד מתכונים שווים לפסח שתוכלו להכין. תהנו וחג שמח!
איך להרטיב מצות: מרטיבים את המצות מתחת למי ברז היטב, או שמכינים קערה עם מים חמים ומעט מלח, טובלים כל פעם מצה ואז שמים את המצות אחת על השניה ומכסים מגבת לכ-30-60 דקות. לאחר מכן המצות יהיו "פלאפיות" רכות ולא נשברות ולא רכות מדי!
מכינים את תערובת הבשר עם התבלינים הכתובים למעלה הפטרוזיליה הקצוצה הבצל המגורד והצנוברים מערבבים טוב מכסים ומקררים בזמן שהמצות מתרככות.
לאחר מכן לוקחים את המצות וחותכים ל-4 לריבועים ממש כמו בסרטון המצורף, לוקחים כל פעם רבע ושמים עליו כמות בשר נאה אבל לא מוגזמת וסוגרים למשולש (לוקחים קצה אחד ומעבירים בעדינות לשני), לוחצים בעדינות ומדביקים את זה הבשר ידבק מעולה למצה.
שמים על המנגל, או על מחבת או בטוסטר או בתנור, מה השיטה הכי עדיפה עליכם? תכתבו לי בתגובה למטה. תהנו וחג שמח!
אפשר לשלב כוסברה טרייה גם למי שאוהב ובמקום צנוברים פיסטוקים קלויים קצוצים או לוותר עליהם.