עלי גפן ממולאים צמחוניים בסגנון דרוזי שלא תרצו להפסיק לנשנש ולאכול! קלים להכנה, בלי סיבוכים ובלי בעיות! מעט דבש שיתן קונטרסט לחמיצות של הלימון, הטעמים ממש יתפוצצו לכם בפה! יש לי באתר עוד מתכונים לממולאים מעולים שתוכלו להכין לארוחת הצהריים או לשבת המלכה! כמובן שאת השמיר אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב שמיר... עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם
שוטפים ומסננים 2 כוסות אורז עגול ומניחים בצד.
מחממים במחבת לבנה של מגנוס 3 כפות שמן זית, חותכים 2 בצלים לבנים בינוניים לקוביות ומטגנים בשמן החם עם מעט מלח עד להזהבה ומעבירים לקערה.
חותכים מספר עלי נענע טריים, חצי צרור שמיר (או פטרוזיליה) גס ומוסיפים לאותה הקערה עם הבצל, מוסיפים את האורז העגול השטוף והמסונן, עגבנייה מגורדת, כפית רסק עגבניות, כפית פפריקה מרוקאית מתוקה, מלח פלפל, שן שום כתושה וסוחטים מיץ מלימון בינוני אחד. מוסיפים כף דבש ומערבבים כמו שצריך. טועמים קצת ואם צריך מתקנים תיבול לפי טעמכם האישי.
פותחים צנצנת שימורים של עלי גפן (כמובן שאפשר לעשות גם עם עלי גפן טריים) ושוטפים במים כדי להוציא את כל המליחות מהם, אח"כ מפרידים בעדינות עלה עלה ומניחים בצד בצורה מסודרת.
לוקחים כל פעם קצת מהמילוי שהכנו ומניחים כמו שעשיתי בסרטון בחלקו העליון ומקפלים מלמעלה כלפי פנים ואז מצד שמאל לאמצע ומצד ימין לאמצע, מגלגלים בזהירות ומניחים בצד. זהירות לא למלא יותר מדיי!
מרפדים סיר ברזל יצוק של מגנוס בעלי גפן ומניחים בצורה מסודרת את כל עלי הגפן שמילאנו. מוסיפים עגבניית מגי פרוסה למספר פרוסות ושיני שום אם רוצים.
מכינים את הרוטב: לקערה מוסיפים לימון סחוט, שמן זית, מלח, פלפל גרוס, כף דבש גדושה וכוס מים רותחים, מערבבים טוב ויוצקים על עלי הגפן שבסיר בזהירות!
מניחים צלחת על עלי הגפן בסיר, מכסים במכסה - מביאים לרתיחה לדקה-שתיים ומנמיכים לעוצמה נמוכה לבישול של כשעה-שעה ו-10 דקות. לאחר מכן מוציאים את הצלחת פותחים את הסיר ומגישים. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק זה חינם :)
אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה, אפשר לוותר על הדבש, והחמיצות היא גם לפי טעמכם האישי
כפית פלפל שחור זה הרבה.
כפית שטוחה לכל התערובת זה לא הרבה, ובסופו של דבר, אי אפשר לקבוע מה הרבה ומה לא, עניין של טעם אישי..