עוף שלם במעשנה - גריל חיצוני מעשנה של נינג'ה WOODFIRE PRO XL יוצא רך טעים בטירוף וסופר קל להכנה! ישנו מדחום פנימי למכשיר כך שנועצים אותו בחלק ה"שמן" של העוף (את העוף מתבלים לפני בקלי קלות לפי התיבול הכתוב למטה) ופשוט סוגרים את המעשנה, מכניסים שבבי עץ ונותנים לה לעבוד עד שהעוף מגיע לטמפרטורה הרצויה ומוציאים, יוצא פשוט חוויה וטעים להפליא. עקבו אחר ההוראות וקנו את המכשיר המדהים הזה הוא פשוט מדהים! יש באתר עוד מתכונים נפלאים עם מכשירי נינג'ה השווים כנסו
מערבבים את שמן הזית עם הרוטב ברביקיו דבש, סרירצ'ה, צ'ילי מתוק וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מייבשים את העוף השלם עם נייר סופג ואז מורחים מהרוטב על כל העוף. (אפשר להכניס לתוכו לימון שלם ואחכ להשתמש בו).
שופכים בנדיבות תבלין ראב ברביקיו או ראב (תערובת תבלינים) שאוהבים וממש שמים בנדיבות על כל החלקים בעוף.
לוקחים שבבי עץ של נינג'ה (מיקס של השבבים העדינים והחזקים) ומכניסים לתוך הגריל חיצוני מעשנה של נינג'ה שמים בצד ומפעילים על תוכנית עישון. מפעילים ומחכים עד שהמכשיר יהיה מוכן לפעולה
ברגע שמוכן לפעולה פותחים מכניסים את העוף ולוחצים במכשיר על תוכנית ידנית ומנמיכים את המעלות ל-74 מעלות (אלו המעלות הפנימיות שאנחנו רוצים שהעוף יגיע אליהן). מחברים את המדחום של המעשנה - למעשנה, ונועצים אותו בחלק הכי שמן של העוף (בחזה), סוגרים את המעשנה בזהירות ומחכים עד שיגיע למעלות (לוקח שעה ומשהו בערך).
את העוף ניתן למקם גם על רשת הטיגון אם רוצים ואפשר גם רגיל על פלטת הצלייה. שימו לב שבצג של המכשיר בצד שמאל יהיו כתובות הטמפרטורות של העוף (אצלי התחיל מ-9) ובצד ימין את הטמפ' הרצויה. לאט לאט תראו שהטמפ' עולה, העוף יצא לכם פשוט מדהים!
בסיום הוצאתי את העוף נתתי לו מנוחה של 15 דק' וחתכתי, פשוט מעדן. חתכתי אותו לרצועות דקיקות חתכתי עוד ירקות והכנסתי לווק הכנתי מוקפץ, מה אני אגיד לכם? חוויה, תכינו!
אפשר לשחק עם התיבול ולשים איזה תיבול שאתם אוהבים!