עוף חמוץ מתוק פריך טעים לארוחת צהריים מושלמת תוך 10 דקות עבודה! באמת שהטעם ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול את המנה הזו! יש לי באתר כמובן עוד מתכוני חזה עוף נפלאים ועוד מתכוני בשר מתקתקים כמו למשל עוף בתנור עם צ'ילי ואורז בתבנית אחת ולמשל חזה עוף בשום ודבש ועוד ים של מתכונים שווים! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפני כולם!
קוצצים את הג'ינג'ר והשום ומניחים בצד
מוסיפים לקערה 2 כפות קורנפלור, 2 כפות מים, 2 כפות שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים את קוביות העוף לתערובת ומערבבים היטב, מקמחים את קוביות העוף ומניחים בקערה
מחממים שמן לטיגון עמוק ובנתיים מכינים את הרוטב חמוץ מתוק: מוסיפים לקערה 2 כפות סוכר חום, 6 כפות חומץ + 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 2 כפות סויה, 3 כפות טריאקי, 3 כפות צ'ילי מתוק וכף קורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה חלקה (טועמים ואם רוצים מתקנים תיבול למתוק או חמוץ יותר). מניחים בצד
בנתיים כשהשמן התחמם מוסיפים את קוביות העוף לטיגון ראשוני למספר דקות (לא לטגן יותר מדיי) ומוציאים לרשת צינון, מכבים את האש למספר דקות ואח"כ מדליקים שוב ומחממים את השמן ומכניסים שוב את קוביות העוף לטיגון נוסף עד להזהבה ומוציאים לרשת צינון (לפריכות מירבית!)
לווק או מחבת מוסיפים מעט שמן ואת הג'ינג'ר והשום שקצצנו בהתחלה ומטגנים מעט (להיזהר לא לשרוף!), מוסיפים את הרוטב החמוץ מתוק ומערבבים וברגע שהוא מעט מתחיל להתקרמל מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים היטב עד שישנו קרמול מלא ושהרוטב נדבק לפילה העוף, ברגע שזה קורה ממליחים מעט ומוציאים, מצלחתים עם שומשום לבן, שחור, בצל ירוק פלפל צ'ילי אדום ומגישים, בתיאבון!
תטעמו את הרוטב חמוץ מתוק לפני שאתם מוסיפים אותו למחבת לבישול, תבדקו שהחמיצות והמתיקות לפי טעמכם האישי! אפשר להוסיף קצת חריפות.
טעים רצח!!!! אין על המתכונים שלך!!
היי רוני כיף לשמוע