עוף בתנור עם ירקות ביין ודבש בתבנית אחת - ארוחת צהריים מושלמת טעימה לכל יום בשבוע וגם לשבת / ערב שבת / ליל שישי - לקידוש - ארוחה טעימה עם טעמים מתקתקים ומגוון ירקות: בצל סגול, בטטה קסביה - ארטישוק ירושלמי, בטטה, תפוח אדמה, שום, עם טימין יין לבן חצי יבש, כל שעליכם לעשות הוא פשוט לסדר הכל בתבנית אחת ולשלוח לתנור לאפייה. קלי קלות! יש באתר מגוון רחב של מתכוני עוף בתנור שתוכלו להכין לאמצע השבת לצהריים או לשבת, כמובן שהמתכון עלה קודם כל לעמוד האינסטגרם שלי עקבו אחריי עוד היום והירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים כדי לקבל התראה לטלפון ברגע שעולה מתכון חדש.
מכינים את המרינדה לבשר: יוצקים לקערה את שמן הזית היין הלבן החצי יבש הדבש המלח והפלפל ומערבבים.
מוסיפים לקערת המרינדה את השוקיים ומערבבים (אם רוצים אפשר לכסות בניילון נצמד ולהשרות 12-24 שעות במקרר).
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומוסיפים את ענפי הטימין, שיני השום, הבצלים, תפוח האדמה, הארטישוק הירושלמי והבטטה ומעליהם מניחים את השוקיים.
שופכים את נוזל המרינדה שנשאר על השוקיים אל תוך התבנית ומוסיפים עוד קצת ירקות ושיני שום מלמעלה, מוסיפים אם רוצים עוד קצת טימין, מכסים בנייר אפייה (מרטיבים במים ומכווצ'צ'ים) היטב וגם בשכבת נייר כסף בצורה הרמטית.
מכניסים לתנור במצב טורבו על 200 מעלות לכ-שעה ו-20 דקות, אח"כ מוציאים ומורידים את הכיסוי ומכניסים לתנור על 250 מעלות לעוד כ-12-15 דקות להשחמה וצריבה מלמעלה (תסתכלו שמשחים יפה), ברגע שתוציאו - מוכן.
הכנתי לחג יצא משגע!!!!!!!!! השילוב של המתיקות העדינה עם היין הריחני..... פשוט מעולה!!!! תודה!
כיף ממש לשמוע תהנו וחג שמח!