עוגת תפוחים ללא גלוטן 4 מרכיבים בלבד שמכינים בקלי קלות, שכבות שכבות, סוכר וקינמון, הכל קורה תנור, בסוף הופכים ומוציאים, הקינוח פרווה ורצוי לאכול אותו ליד גלידה טובה, הוא טעים ומתאים לראש השנה או כקינוח פרוווה לסוף השבוע. תכינו אותו ותנו לילדים לבנות איתכם את השכבות :) תהנו ועקבו באינסטגרם שלי לעוד מתכונים.
מערבבים כף מים עם רבע כוס דבש בקערה קטנה ומניחים בצד.
מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות במנדולינה. מדליקים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו!
מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ומוסיפים את הדבש, על הדבש מתחילים לסדר פרוסות תפוחים כמו בסרטון אחת ליד השניה כשכל פרוסה "סוגרת" את הרווח בין לבין. מפזרים מתערובת הסוכר והקינמון (לא להגזים) וממשיכים לבנות עוד שכבה, חוזרים על אותה הפעולה ובניית השכבות עד שמגיעים למעלה. בסיום לוחצים קצת.
מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-שעה ורבע שעה וחצי עד שהכל משחים יפה, בסיום מוציאים נותנים להצטנן ומכניסים למקרר למספר שעות או לילה. אח"כ הופכים וחותכים בעדינות לפרוסות ומגישים עם גלידה שאוהבים, תהנו ובתיאבון!
לטבעוניים: מחליפים את הדבש בסילאן.