עוגת לוטוס בחושה עם קרם פרווה עוגה טבעונית טעימה מהירה שתוכלו להכין עם ו - או לילדים לחג הקרב ובא או לסוף השבוע, הביס שלכם ביחד עם הקרם יהיה נימוח בפה אתם פשוט לא מבינים, החלק למטה של העוגה מעט "יירטב" בגלל הקרם והביס האחד שתיקחו יהיה פשוט חלומי! יש באתר עוד מגוון מתכוני לוטוס משגעים שתוכלו להכין בבית וכמובן עוד מתכונים פרווה מעולים בכללי שתוכלו להכין אם אתם כאלה שלא רוצים לצרוך אוכל בשרי או חלבי. תהנו! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים מעולים! וכמובן.. יש עוד מגוון מתכונים לעוגות בחושות מעולות שתוכלו להכין בבית בקלי קלות!
כותשים למרקם פירורי 250 גרם עוגיות לוטוס (חבילה אחת) ומעבירים לקערה, מוסיפים כפית אבקת אפייה גדושה, קמצוץ מלח וכוס חלב שיבולת שועל (פרווה) 250 מ"ל). מערבבים היטב עד שאין גושים בכלל, בנתיים מדליקים תנור ל-175 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו.
מעבירים לתבנית בקוטר 18 מרופדת היטב בנייר אפייה, טופחים קלות להוצאת הבועות.
מכניסים לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו ואופים כ-35-40 דקות או עד שהעוגה נסדקת מלמעלה ושנכנס קיסם למרכז העוגה ויוצא יבש. מוציאים ומצננים.
לקרם מלמעלה: מקציפים גביע שמנת צמחית 250 מ"ל (קרה מהמקרר-חשוב!) לקצפת יציבה, מוסיפים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-3 כפות גדושות של ממרח לוטוס קראנצ"י ומקציפים הכל שוב.מערבבים עם מרית בעדינות לקרם אחיד.
לאחר שהעוגה הצטננה יוצקים עליה את הקרם שהכנו מיישרים הכל ומכניסים למקרר למספר שעות.
לאחר מספר שעות מוציאים את העוגה, ממיסים ב-20-30 שניות במיקרוגל 3 כפות ממרח לוטוס קראנצ'י ושופכים מהצדדים כד שינזל קצת על העוגה ויתן מראה מגרה. מוסיפים עוגיות לוטוס גרוסות במרכז ומקשטים בעוד עוגיות לוטוס אם רוצים, שיהיה בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק!
ניתן להמיר את החלב שיבולת שועל בחלב רגיל ואת השמנת הצמחית בשמנת מתוקה רגילה!
למי שרוצה להכין בתבנית 24/26 שיכפיל את כל הכמויות ב-2 של הכל!