מתכון לעוגת גבינה עם ביסקוויטים (ללא אפייה, עוגה קרה) בטעם קפה, גבינות רזות, מתאימה למי שמחפש קינוח לא משמין במיוחד! שמנת חמוצה 9% שומן וגבינה לבנה 5% שומן, עקבו אחר ההוראות ותהנו מעוגה שיכולה להיות לכם כמעין "קסטה" במידה ותקפיאו במקפיא או רכה נימוחה וטעימה במיוחד! באתר שלנו קטגוריה של עוגות גבינה כך שאם תרצו להכין משהו אחר המבחר גדול ולכל מתכון ישנו סרטון, נשמח שתירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו על מנת לקבל התראה כשעולה מתכון חדש! צפו במתכון הוידאו עכשיו:
תחילה, הכינו כוס נס קפה והניחו לה בצד שתתקרר.
לקערה גדולה מוסיפים את 2 גביעי השמנת החמוצה והגביע הגדול של הגבינה הלבנה, מניחים בצד.
לקערה נפרדת מוסיפים: אינסטנט פודינג וניל (חבילה וחצי) + חצי כוס חלב קר, 2 כפיות נס קפה, כף אייריש קרים בייליס, כפית תמצית וניל ו-120 גרם סוכר (כשלושתרבע-חצי כוס סוכר, ניתן לשלב ממתיק סטיביה ולהפחית בקלוריות, תטעמו כדי לבדוק כמה העוגה מתוקה לכם), ערבבו הכל היטב.
הוסיפו את תכולת התערובת בקערה הקטנה (עם האינסטנט פודינג וניל וכו') לקערה הגדולה עם הגבינות וערבבו היטב, קפלו בצורה כזו שהתערובת תהיה אחידה ושימו לב למרקם שאמור להיות לתערובת (וידאו ביוטיוב של פודיק - כתבו "עוגת ביסקוויטים פודיק" ותגיעו לסרטון), לאחר שערבבתם הכל הניחו בצד.
קחו את כוס הנס קפה שהכנתם בהתחלה (בטח התקררה כבר) ושפכו לקערה קטנה, הוסיפו 2 כפות אייריש קרים בייליס וערבבו היטב.
קחו תבנית 20X30 ו-36 ביסקוויטים רגילים (לא הקטנים), טבלו כל ביסקוויט בקערה עם הנס קפה והבייליס (טבילה קטנה לא להרטיב יותר מדיי) והניחו על גבי התבנית בצורה כזו שבכל שורה יהיו 4 ביסקוויטים ובכל טור יהיו 3 (סה"כ בכל "קומה" 12 ביסקוויטים".
אחרי הנחת "קומת הביסקוויטים הראשונה" הניחו מתערובת הגבינות, שטחו ויישרו והשאירו כמובן עוד כמות לקומה הבאה ולזאת שאחריה. (כחצי מכמות תערובת הגבינות).
לאחר מכן הניחו שוב פעם 12 ביסקוויטים בצורה שווה ושוב פעם הניחו עליהם את החצי השני של תערובת הגבינות, לאחר מכן שוב פעם הניחו עוד 12 ביסקוויטים ובזה סיימתם.
הכניסו למקרר ל-24 שעות לייצוב או לכ-5 וחצי שעות במקפיא. ניתן להשאיר יותר במקפיא ולקבל מעין עוגת "קסטה" קרה שתרגיש לכם כמו גלידה.
למי שלא רוצה להפחית בסוכרים - ניתן בתחילת התהליך להמיס שוקולד מריר / חלב / לבן במיקרוגל בפולסים של חצי דקה-דקה, לערבב ולהשאיר בצד, לאחר שהתקרר - לצקת בסיום התהליך על העוגה ולהכניס למקרר.
למי שרוצה להפחית בקלוריות ניתן להשתמש רק עם ממתיק סטיביה במקום סוכר.