אוהבים עוגות גבינה טעימות? אוהבים עוגיות אוראו ומכורים אליהן? אז הנה לכם מתכון שמשלב בין השניים! עוגת גבינה אוראו קרה ללא אפייה סופר טעימה סופר ממכרת וסופר קרה להכנה, קצת סבלנות וקצת השקעה ותוכלו לפנק את עצמכם / את המשפחה / את האורחים באחלה של עוגה. היא מתאימה לחגים, מתאימה לערב חג שבועות ואפילו סתם לסוף השבוע (קינוח מושלם וקל), תהנו! אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב של פודיק כמנויים ותלחצו על הפעמון. בנתיים צפון במתכון הוידאו המושקע שהכנתי: זמן ההכנה כ-40 דקות. זמן קירור מינימום 3 שעות במקרר!
מפרידים 20 עוגיות אוראו מהחלק הלבן (מומלץ לשים את העוגיות כ-30 דקות לפני במקפיא) ואת החלק הלבן שומרים בקערית נפרדת.
כותשים את עוגיות האוראו במעבד מזון למרקם חולי - עבור תחתית העוגה.
מוסיפים 60 גרם חמאה מומסת לעוגיות הטחונות ומערבבים היטב, לאחר מכן מעבירים לתבנית בקוטר 18 ומשטחים בעזרת כלי שטוח / כף, לאחר שסיימתם לשטח את התחתית תכניסו למקרר לכ-20 דקות.
לקערה קטנה מוסיפים 6 גרם ג'לטין + 30 מ"ל / גרם מים קרים, מערבבים קלות ומניחים בצד לכ-15 דקות.
לקערה מוסיפים גביע גבינת שמנת [ 225 גרם ] בטמפרטורת החדר, מערבבים אותה כדי להגיע למרקם נכון יותר.
מוסיפים שליש כוס סוכר [ 30 גרם ] ואת החלק הלבן של עוגיות האוראו ששמרנו מקודם ומערבבים הכל היטב עד לאיחוד מושלם של התערובת.
לקערה נפרדת מוסיפים 1 גביע של שמנת מתוקה להקצפה ומקציפים בעזרת מטרפה ידנית / מיקסר ידני עד לקבלת מרקם כמו בסרטון הוידאו - מרקם קרמי ולא נפוח מדיי.
מוסיפים את השמנת המתוקה שהקצפנו לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
קחו קערה, הניחו בתוכה את הקערית עם הג'לטין והמים, לתוך הקערה הגדולה הוסיפו מים רותחים, אם צריך תוסיפו עוד קצת, המטרה היא שהג'לטין ימס, זה יקח כמה דקות, בעזרת קיסם עזרו לו להימס ערבבו היטב. ברגע שנמס תוסיפו לתערובת הגבינות.
ערבבו הכל היטב עד לאיחוד מושלם!
תוציאו את התבנית עם תחתית העוגה מהמקרר, ותעבירו כחצי מתערובת הגבינות לתבנית, שטחו מעט בעזרת פלטה או כלי אחר, תוסיפו 8 עוגיות אוראו בצדדים וכסו אותן עם החצי השני של תערובת הגבינות.
כתשו במעבד המזון עוד 8 עוגיות אוראו למרקם גס [ אפשר מרקם חולי גם - מה שבא לכם ] ופזרו על העוגה מלמעלה, סדרו את הטופינג [ החלק העליון ] כמו שצריך.
כסו את העוגה בניילון נצמד והכניסו למקרר למינימום 3 שעות או למשך לילה.
קחו קערה, שפכו לתוכה מים חמים, טבלו בה מגבת, תוציאו את התבנית מהמקרר, קחו את המגבת החמה ועטפו כל צד של תבנית מספר שניות - השיטה הזו תעזור לכם לחלץ את תבנית העוגה מהעוגה בזהירות בלי שהעוגה תתפרק לכם.
טבלו סכין במים חמים וחתכו את העוגה - שיהיה בתיאבון
לתבנית בקוטר 24-26 יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
ניתן להקפיא את העוגה ולאכול אח"כ
ניתן לשמור את העוגה במקרר מספר ימים
רצוי לכסות את תבנית העוגה עם ניילון נצמד למניעת ריחות לא נעימים
אם מצאתם טעות במתכון תגיבו ואענה בהקדם.
האם חייב גלטין? תודה
אם משתמשים בגבינות יותר שמנות ואם מחליפים את אחת הגבינות במסקרפונה אז לא יהיה צריך. בהצלחה.
המתכון לא כזה ברור תכתוב בכוסות ולא בגרמים כי לא כל אחד יש משקל בבית אז עדיף שבכוסות ולא בגרמים אבל חוץ מי זה יצא פצצה למרות הסיבוכים תודה
תודה. גודל הכוסות משתנה ולכן תמיד באפייה עדיף לעבוד עם משקל בצורה מסודרת. שמח שאהבת