פודיק - Foodik

עוגיות חמאה מנומרות

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
66 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עוגיות חמאה מנומרות
מנות
20
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
12 דקות
זמן כולל
שעה ו-12 דקות

עוגיות חמאה מנומרות שכל אחד מהילדים שלכם יעופו עליהן! מקורי, יצירתי ומיוחד והכי חשוב - לא קשה כמו שזה נראה. סה"כ מכינים בצק פריך, קורצים ממנו 2 חתיכות אחת צובעים בחום בהיר עם חצי כפית קקאו ואת החתיכה הנוספת צובעים ב-3 כפיות גדושות של קקאו וזה יהיה ממש שחור. קלי קלות! ההוראות המפורטות מלמטה! יש לי באתר גם מתכון מטורף לעוגיות קינדר משוגעות שכל אחד חייב להכין! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם וכנסו לכאן כדי לצפות בעוד מתכוני עוגיות שווים.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור, מיקסר
כשרות:   חלבי
10 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-15-20 עוגיות (תלוי בגודל כוס):
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • למיקסר מוסיפים 100 גרם קוביות חמאה קרות (חצי חבילה של 200 גרם) ואת כל שאר המצרכים חוץ מהקקאו (שלושתרבע כוס סוכר לבן) ביצה מחית וניל קמצוץ מלח חצי כפית אבקת אפייה כוס ושלושתרבע של קמח לבן ולשים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק פריך אחיד.

  • מחלקים את הבצק לשלושתרבע כמות ועוד כמות קטנה שאותה מחלקים ל-2. בנתיים את הבצק עוטפים ושמים במקרר ל-30 דקות. את 2 חתיכות הבצק פריך שנשארו "צובעים" בקקאו. אחת מהן צובעים בצבע חום בהיר עם חצי כפית קקאו (מוסיפים את החתיכה למיקסר עם הקקאו ולשים) ואת החתיכה השניה צובעים ב-3 כפיות קקאו לקבלת צבע כההה כמעט שחור! עוטפים את 2 החתיכות וגם מקררים כ-30 דקות.

  • אחרי 30 דקות מוציאים את החתיכות מהמקרר, את החתיכה הכהה יותר מרדדים לצורך נחש דקיקה, ואת החלק הבהיר מדקקים לצורת נחש ומניחים באמצע של החתיכה הכהה שרידדנו, מייצרים מעין "נחש" כמו בסרטון המצורף וחותכים חתיכות ממנו עם קלף פלסטיק (שמרתי גם עיגול בצק כהה כהה כדי להדביק נקודות שחורות קטנות).

  • מוציאים את הבצק פריך הרגיל מהמקרר מרדדים בין שני ניירות אפייה ומדביקים עליו את חתיכות ה"נחש" שיצרנו, מדביקים גם כמה עיגלים שחורים קטנים, מקמחים מעט ומרדדים בין 2 ניירות אפייה (לא להגזים ולרדד דק מדיי - הריי שרוצים עוגייה נגיסה מספיק עם מעט עובי). קורצים עיגולים עם כוס - מקררים במקרר קצת ואח"כ מניחים על תבנית עם נייר אפייה (אם לא תקררו אותם לפני שתעבירו לתבנית הבצק יהיה חם וכשתנסו להעביר את העוגיות לתבנית הן יתעקמו לכם). עם השאריות של הבצק אפשר לאחד הכל ולהכין עוד עוגיות, פשוט לחבר לקרר מעט ולרדד בין שני ניירות אפייה (שלא יהיה דק מדיי).

  • מחממים תנור ל-170 מעלות (לא טורבו) חום עליון תחתון ואופים את העוגיות כ-8-13 דקות עד שהן מזהיבות מעט. אם אתם רוצים מרקם רך יותר תאפו אותן פחות זמן. ב-2 המקרים תוציאו ותצננו את העוגיות ורק אח"כ תאכלו אותן. מומלץ לטבול בחלב חם - בתיאבון.

הערות
  • *השתמשתי בכוס פלסטיק לשתייה קרה בנפח 180 מ"ל.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il