דג סלמון שלם אפוי בתנור עם תפוחי אדמה שיעשה לכם הרבה שואו על השולחן! עם שקדים פרוסים למעלה וטעמים מעולים של חמוץ מתוק ואתם מסודרים! נסו להכין בבית וספרו לי איך יצא! את משלוח הדג קיבלתי מ"דגי לוחמי הגטאות" שנמצאים בסופר "תוצרת בית" בקיבוץ לוחמי הגטאות. יש לי באתר עוד מבחר מתכוני סלמון ובכללי עוד מתכונים לדגים מעולים שתוכלו להכין בבית. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
מייצרים תערובת תבלינים בקערה: שליש כוס שמן זית, 4 שיני שום כתושות, מיץ מלימון שלם, כף גדושה חרדל, 2 כפות דבש גדושות, פלפל 4 העונות או רגיל גרוס ומלח לפי טעם אישי,מערבבים וטועמים אם צריך מתקנים תיבול לפי טעם אישי.
לוקחים 2 מקלות סושי ומניחים ביניהם תפוחי אדמה קטנים וחורצים עם סכין חריצים, מבשלים במים עם מלח עד לריכוך ואח"כ מסננים. בנתיים מדליקים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
מניחים את דג הסלמון הגדול על התבנית וגם את תפוחי האדמה ומברישים טוב טוב את הכל במרינדת התבלינים שיצרנו, מוסיפים שקדים פרוסים בנדיבות ומכניסים לאמצע תנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) ואופים כ-20-25-30 דקות עד שהוא שחום ויפה מלמעלה (תיזהרו לא לייבש אותו). באמצע האפייה ניתן לפתוח תנור ולהבריש שוב את הדג במרינדת התבלינים כדי לקבל אקסטרה טעם!
מוציאים את המנה החגיגית, מפזרים גרידת לימון, פטרוזיליה קצוצה ומגישים יפה, שיהיה בתיאבון!
להזמנות דגים באיזור נהריה עד עכו והסביבה חייגו:
04-9933870 דגי לוחמי הגטאות (נמצא בתוך סופר תוצרת בית)
04-9933269 - אבי
0527317555 - טלפון נוסף של אבי
נשמע מדהים, האם לדעתך המתכון יעבוד טוב ללא חרדל ?
כן. :)
מעולה, אכין בחג! תודה על המתכון והמענה המהיר 🙏 שיהיה חג שמח 🍯🍏
חג שמח נשמה טובה🍯🍏
היי , למה לא טורבו מעניין לדעת?
כי הוא יתייבש.
האם הדג יוצא מתוק?
מתקתק..