סלט פסטה קר אנטיפסטי וגבינה בולגרית לארוחת הערב או לארוחת הבוקר הכי טעים שיש! אמאלה ואבאלה, עם אגוזי מלך, פסטו, בזיליקום טרי ועוד הפתעות! כמובן שאם לא אוהבים משהו אפשר להחסיר ולשים מה שבא לכם, יש לי באתר גם אחלה מתכון לסלט פסטה פסטו עם מוצרלה בייבי שאתם בטוח תעופו עליו! לכל שאר מתכוני הסלטים כנסו לקטגוריה ופשפשו בחרו מה שבא לכם. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בכל המתכונים לפני כולם!
מקלפים וחותכים לקוביות את החציל הפלפל האדום והבטטה (אפשר גם בצל סגול ופטריות) מסדרים על תבנית עם נייר אפייה משמנים בשמן זית ואופים בתנור על 200 מעלות כ-30-40 דקות עד שהירקות משחימים מעט אך לא נשרפים, בסיום אפשר להשאיר אותם בתנור הסגור שימשיכו להתרכך במידה והם עדיין מעט קשים.
מבשלים פסטה בצורה שאוהבים בסיר עם מים חמים מלח וכף שמן זית, מבשלים אותה דקה או שתיים פחות מהוראות היצרן שתהיה מעט מעט נגיסה ולא רכה מדיי - במצב כזה הסלט לא יהיה יציב והפסטה לא תצליח להתערבב לכם, בסיום תוציא תסננו ותצננו את הפסטה תוך כדי זילוף מעט שמן זית עליה.
מרכיבים את הסלט: לקערה גדולה מוסיפים את הפסטה שהתקררה, הירקות אנטיפסטי, זיתים שחורים מקומטים קצוצים, 2 כפות פסטו גדושות, מלח פלפל לפי טעם, 4 עלי בזיליקום חתוכים, חופן אגוזי מלך קצוצים, חופן עגבניות מיובשות קצוצות, וגביע גבינה בולגרית איכותית וטעימה של ארלה 10% שומן שכבר חתוכה לקוביות (יש לה מרקם סופר כיפי והיא לא מתפוררת בסלט שמערבבים אותו שזה מדהים!) בוזקים קצת שמן זית מלמעלה. מערבבים הכל היטב טועמים ואם צריך מתקנים תיבול, מגישים עם בזיליקום קצוץ מלמעלה, בתיאבון!
אם לא אוהבים משהו אפשר להחסיר כמובן, מלח פלפל לפי טעם אישי.