סלט כרובית וטחינה עם גרגירי חומוס, עגבניות מגי, פטרוזיליה שמן זית וטחינה גולמית טובה ותאמינו לי שלא צריך יותר מזה. אם בא לכם אפשר להוסיף קצת צנוברים קלויים מלמעלה ועוד קצת צ'ילי חריף חתוך לפרוסות דקות וזה יצא אחלה! יהיה כוכב הערב כחלק מהסלטים על שולחן השבת ויהיה אחד הטעימים בהבטחה! יש לי עוד מבחר מתכונים לסלטים לשבת שתוכלו להכין בקלי קלות ולהרכיב שולחן סלטים עשיר וכמובן עוד מתכונים עם כרובית לכל חובבי הירק הנפלא הזה! כדאי לעקוב אחריי באינסטגרם כיוון שאני מעלה לשם את המתכונים לפני האתר.
משרים גרגירי חומוס במים למשך לילה אח"כ מסננים שוטפים ומבשלים עם כפית אבקת סודה לשתייה עד שהם רכים ומסננים.
בזמן בישול גרגירי החומוס חותכים כרובית לפרחים מסננים בקערה עם מים מלח וחומץ לכשעה שעה (בודקים ומנקים טוב טוב במידה ויש חרקים) ומעבירים לתבנית
חותכים 3-4 עגבניות מגי ומוסיפים לתבנית, מזלפים שמן זית ומערבבים טוב ומכניסים לתנור על 180 מעלות לאפייה של כ-30-40 דקות ומוציאים (אפשר גם לכסות באמצע האפייה את התבנית ולהמשיך לאפות עד שמתרכך - כדי שלא ישרף לכם). מניחים בצד שיתקרר.
מכינים טחינה קטיפתית ויפה ולא דלילה מדיי ומרכיבים את הסלט: בתחתית מזלפים מהטחינה, מוסיפים את הכרוביות והעגבניות הצלויות, מוסיפים את גרגירי החומוס מלמעלה, מלח, פטרוזיליה קצוצה ושמן זית ומגישים, אפשר לאכול חם, בתיאבון!
טעים ברמות וחובה לנסות בבית לשבת המלכה, אם אהבתם פרגנו בלייק ותגובה טובה. אפשר להוסיף גם צנוברים קלויים מלמעלה וקצת צ'ילי חריף חתוך דק.
בול מה שחפשתי!! שילוב מעניין של מרכיבים, מראה ים תיכוני מרושל בריא ורענן, הכנה מהירה יחסית. בול!
איזה כיף שאהבת! תהנו!