סלט חצילים באבא גנוש שאתם חייבים להכין לשבת! כחלק ממבחר הסלטים לשבת באתר את הסלט הזה אתם חייבים על השולחן!| טעים וממכר יבוא לכם כמו כפפה עם החלה של ערב שישי. יש באתר עוד מתכון לסלט חצילים פיקנטי טעים במיוחד (לאוהבי החצילים), אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ותצפו במתכונים לפני כולם, כמו כן תוכלו להירשם לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ולקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש.
צולים את החצילים בתנור על 225 מעלות כ-50-60 דקות / עד לריכוך (ניתן לחורר אותם קצת עם מזלג) או שקולים אותם על אש גלויה / מנגל גחלים (עדיף), לאחר שהם מתרככים מוציאים לקערה ונותנים להם להתקרר ולהקיז מעט נוזלים.
אחרי שהתקררו חותכים את הקצה שלהם, מכסים בניילון נצמד ומרוקנים אותם בקלי קלות לקערה
מוסיפים את התיבול לקערה: מלח פלפל מיץ לימון טחינה גולמית מיונז ומעט שמן זית - לפי הכמויות הכתובות למעלה / לפי טעמכם האישי, מערבבים את כל המחלוטה הזאת טועמים אם יש צורך מתקנים תיבול ושיהיה בתיאבון