מהמתכון הזה יצאו לכם 8-9 סיגרים ואולי אפילו קצת יותר - תלוי במילוי שתכניסו ושימו לב לא לדחוף יותר מדיי מילוי אחרת הם יתפוצצו לכם! כל ביס מפוצץ בטעם והכנתי גם מטבל יוגורט לימוני עם עוקצניות פיקנטית (עם שמן צ'ילי שאפשר להכין בבית ויש לי מתכון כאן באתר לשמן הנפלא הזה) כל ביס פשוט מרענן בפה, לטבול את הסיגר במטבל ולאכול, פשוט חלום ועונג צרוף לחך! תנסו אותי. יש באתר עוד מתכונים חלביים נפלאים וטובים. אם אתם בקטע של משהו בשרי אז יש גם מתכון לעלי סיגר ממולאים בבשר כמובן שאפשר להכין בקלי קלות. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים שעולים שם לפני שעולים לאתר!
מטגנים במחבת רחבה בצל לבן חתוך לקוביות עם כ-2 כפות שמן זית ומעט מלח עד שמתקרמל, ברגע שזה קורה מוסיפים פלפל שחור גרוס, מעט אגוז מוסקט נותנים ערבוב ומוסיפים חבילת תרד טורקי קצוץ ללא הגבעולים, מוסיפים מדי פעם מעט מים חמים ומערבבים עד שהם מתאדים ושהכל התרד הפך לממש "סמרטוטי". את כל התערובת ברגע שמוכנה מעבירים למסננת מעל קערה ולוחצים מעט כדי שיצאו כל הנוזלים (חשוב!) ומחכים שיתקרר.
לקערה נפרדת מוסיפים חפיסה של גבינת טוב טעם ומפוררים אותה, 2 פרוסות מוצרלה + 4 פרוסות גבינה צהובה קצוצות לקוביות, 1 ביצה L ומוסיפים, מוסיפים את תערובת התרד והבצל המטוגנים אחרי שכל הנוזלים נוקזו ואחרי שהתערובת התקררה (חשוב) ומערבבים עם מעט מלח ופלפל עד לקבלת תערובת מעט משחתית.
לוקחים מתערובת הגבינות ושמים בנדיבות (אבל לא להגזים שהסיגר לא יתפוצץ לכם באפייה) , מגלגלים משמאל לימין ומימין לשמאל, מגלגלים טיפה ואז מורחים תערובת של קמח ומעט וממשיכים לגלגל (תערובת "דבק" שתקשור לכם את הסיגר).
מניחים כל סיגר על צד הסגירה שלו על תבנית מרופדת בנייר אפייה מרססים אותם מעט בתרסיס שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו עד להשחמה לכ-15-20 דק' או עד שמשחים יפה.
אפשר לשחק עם המילוי גבינות ולשים גבינות רזות בלבד. הביצה קושרת הכל לכן לא כדאי לוותר עליה.