סטייק כרובית של גורדון רמזי - מתכון קל למנה ראשונה חלבית או מנת פתיחה נפלאה על השולחן - של השף המוכר והידוע! זרעי קימל, חומץ בן יין, חרדל, סוכר חום ועוד כל מיני טעמים טובים לרוטב חזק עם טעמים בועטים על הכרובית שאותה מטגנים בחמאה מיץ לימון ומרווה, אתם חייבים לנסות להכין בבית הטעם נפלא! יש באתר עוד מגוון מנות ראשונות חלביות נפלאות שתוכלו להכין בכיף. כמו כן עקבו אחריי באינסטגרם ועזרו לי לגדול, המתכונים כמובן גם עולים לערוץ היוטיוב שלי אז אשמח שתירשמו כמנויים עוד היום ותלחצו על הפעמון.
חותכים כרובית בינונית באמצע לסטייק ומשרים אותו בקערה עם מים ומלח כשעה, אח״כ שוטפים
בנתיים קולים במחבת את השקדים המולבנים עם כפית זרעי קימל עד להשחמה ומניחים בקערה בצד
קוצצים חצי בצל סגול, פטרוזיליה שמיר ונענע ומוסיפים לקערה, מוסיפים כף חרדל, כף סוכר חום וחומץ בן יין לבן/אדום, שמן זית, מעט מתערובת השקדים הקלוייה (לא הכל) ומערבבים
מטגנים במחבת חמה את סטייק הכרובית עם שמן זית שיני שום מעוכות חמאה ומיץ לימון ואחרי מספר דקות הופכים, מוסיפים מעט מים למחבת, מוסיפים את עלי המרווה, סוגרים מכסה ומבשלים בעוצמה נמוכה מספר דקות עד לריכוך, מזגגים מלמעלה מהרוטב החם במחבת מוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס ומוציאים ברגע שרך מספיק לצלחת.
מוסיפים על הכרובית מרוטב המחבת+מהרוטב שהכנו עם החרדל ועשבי התיבול, סוגרים במעט שמן זית ושיהיה בתיאבון
אל תשכחו את שלב השריית הכרובית במים ומלח
עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפי כולם.