סטייק כרוב בתנור בטעם סטייק (פרווה טבעוני) מנה ראשונה נפלאה למי שמחפש לאכול אוכל צמחוני טבעוני או למי שסתם בא משהו טעים ולא בשרי - תכירו: סטייק כרוב צלוי בתנור בטעם בשרי! הפלא ופלא רק תתבלו באבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר מלח במקום למי שלא רוצה) ובתבלין שתרצו: תבלין לסטייק, תבלין לפרגיות או תבלין לקציצות ותהנו מאחלה של מנת פתיחה נפלאה: וכמובן שרצוי ומומלץ להוסיף טחינה מלמעלה - הביס? חלומי! כמובן שיש לי באתר גם מתכון לכרוב צלוי בתנור בזעתר ודבש וכמובן את הכרוב הסגול לא הזנחתי: מתכון לכרוב סגול צלוי בתנור וגם הכרובית בתנור כמו של אייל שני ועוד מתכוני כרובית נפלאים שתוכלו להכין בבית. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!
מסירים 3-4 שכבות מהכרוב, חותכים לסטייקים ומשרים בקערה עם מים וחומץ למשך כשעה
לקערה מוסיפים את שמן הזית, תבלין הסטייק, אבקת המרק המלח והפלפל ומערבבים היטב, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול
מייבשים את חתיכות הכרוב היטב ומברישים עם המרינדה שיצרנו מ-2 הצדדים היטב!
מכניסים לתנור על 180 מעלות (לא טורבו) לכ-25 דקות ואח"כ מוציאים, מכסים בנייר אפייה ומכניסים לעוד כ-30 דקות או עד שמספיק רך ומוציאים.
מברישים שוב בעוד רוטב מ-2 הצדדים, מגישים עם טחינה ואוכלים, בתיאבון!
ניתן להחליף תבלין סטייק בתבלין לפרגיות, לקציצות, או איזה תבלין בטעם בשרי אחר שתרצו ושאתם אוהבים.
ל'ודע, אני בכלל מהאו"ם :-)
חחח
אתם חמודים, מת עליכם, אבל לא כתוב כמה שמן זית (לא מופיע ברכיבים בכלל).
אין אתם, זה אני אחי, שחר :) תשים מעט כמה שנראה לך, זה לא צריך לשחות בשמן, פשוט תשמן את זה. תתחיל בשליש כוס.
תודה ! (וסליחההההה, ה"אתם" בא מזה שהבנזוג מופיע הרבה בסרטונים הזמן האחרון, אז ישר שללתי ממך את האינדיבידואליות (אימוגי של זיעה)
חחח מה בנזוג יש רק אותי, איזה בן זוג???